ויקטוריה

חלוקת דירה ועסק של בעלי

שלום. נשואה 19 שנה. יש דירה שהשווי שלה בערך 2.6 מיליון. אני עובדת עם שכר 24 k ברוטו. לבעלי יש עסק שהקים אחרי החתונה. עוסק מורשה. הכנסה גבוה מאוד מהעסק. עכשיו רוצים להפרד ולטענתו העסק לא שווה כלום. אני רוצה את הדירה ובתמורה לא אגע בעסק. הוא טוען שהוא מוכן להעביר את החלק שלו בדירה ל בנות שלנו (3 בנות) ושאני אתן גם מהחלק שלי עוד 10%. כך שהבנות יהיו בעלות 60% מהדירה ואני 40% וכך אוכל להמשיך לחיות בדירה. בתמורה לטובה זו אני לא נוגעת לו בעסק. האם זה נראה עסקה הוגנת?האם יכול להיות שעסק שמכניס כ 70 אלף בחודש נחש. לעסק שלא שווה כלום ? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ורד לוי

מאחר והעסק הוקדם לאחר החתונה, הרי שמדובר בנכס בר חלוקה, יש דרכים לבחון את השווי ככל שקיים, לרבות התייחסות למוניטין, קהל לקוחות וכו'. לגבי הדירה, אף היא נכס משותף. ההסדר שהוא הציע אינו מחייב אותך וחלופה כזו יכולה להינתן רק במסגרת הסכם. על פניו אני לא רואה את זה כהסדר ראוי. ממליצה לך להגיע לייעוץ ובחינת האסטרטגיה הנכונה בהליך הגירושין כי מדובר על החלטה כלכלית נכבדת שיש לה השלכות על עתידתך