סיגלית

צו הטרדה מאיימת לשכן. האם זה נושא פלילי? כי גם עו"ד למקרקעין מציעים שירותים שכאלה

שכן נטפל ומציק מביים ראיות סתמיות של חוק רעש, מיני הקלטות בשעות שמותר, איומים ללכת למשטרה, לרשויות. להוציא לי צו מטרד יחיד כזב. האם עו"ד פלילי יידע טוב יותר להתמודד בתביעה כי ליטיגטורים ממשרדים שונים מציעים שירות שכזה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גולן אהרון

שלום רב סיגלית, כאשר מדובר בסכסוך שכנים, החוק הרלוונטי הינו החוק מניעת הטרדה מאיימת, התשס"ב 2001. ע"פ חוק זה ניתן לגשת לבית משפט השלום, ולבקש צו הרחקה או בשמו הנפוץ יותר צו הגנה, ההליך הינו הליך אזרחי ולכן מוצע גם ע"י עורכי דין שאינם עוסקים בפלילים. אומנם "הגוון" או המעשים יהיו בעלי אופי פלילי וזאת ע"פ חוק העונשין תשל"ז 1977. כאשר מדובר בעבירות בעלות אופי פלילי כאמור לעיל ישנו יתרון לעורך דין העוסק בתחום.