תשלום מיסי ועד, האם אני חייב לשלם מיסי ועד מלאים לישוב למרות שיש לי רק שטח
הישוב מחייב אותי לשלם מיסי ועד מלאים למרות שכרגע יש לי רק שטח בישוב האם זה חוקי? במידה וזה לא חוקי אשמח לדעת
שלום רב! תשומת-הלב מופנית, לשם השוואה, לשאלה הקודמת בפורום זה ( עם המענה שניתן לה ) – מקרה בו נדרש מטעם היישוב תשלום בשיעור מופחת של מחצית, עקב העדר איכלוס של יחידת-המגורים. כפי שכבר נאמר לא פעם בפורום זה – המונח "מיסי ישוב" או "מיסי-ועד" חייב פירוט וביסוס ע"י דורש-התשלום; כל מרכיב בדרישת "מסי ישוב" – ייבחן לפי ביסוס מהותו ולפי סבירות שיעורו. לפיכך: .(א) ככל שמדובר בדמי-חבר בגין חברות באגודה שיתופית ביישוב – שיעור זה אמור להיות צנוע, יחסית, ושווה לכל חבר, ואין הוא צריך להיות מושפע מהמצב במקרקעין להם זכאי החבר, או במידת ניצולם. (ב) ככל שמדובר במיסים מוניציפאליים הנדרשים ע"י "הוועד המקומי" ו/או "המועצה האזורית" – שיעור זה אמור להיקבע, ביסודו, על-פי סוג הנכס לעניין ארנונה, ומבחינה זו יש הבדל ממשי בין שטח מבונה לבין שטח קרקע. בדיקת הנושא – אצל כל אחד משני מוסדות מוניציפאליים אלה. גם אם דרישת-התשלום בעניין זה מופנית ע"י ועד-ההנהלה של האגודה, במקרה של "זהות וועדים" – עליו לפרט בנפרד את הנדרש מצדו כ"וועד מקומי" ואת הנדרש בעבור האגודה השיתופית. (ג) אם מדובר במרכיבי-דרישה אחרים, שאינם בגדר האמורים לעיל - הרי בחינתם של אלה מצריכה לא רק קבלת פרטים והסברים מדורש-התשלום, אלא גם בדיקה של מסמכים שנחתמו ע"י החבר-המתיישב/המשתכן מול מוסדות היישוב, במסגרת הליכי רכישת השטח והקבלה לאגודה/ליישוב. בהקשר למרכיבים אלה – מופנית תשומת-הלב, שוב, אל התשובה שניתנה לשאלה הקודמת בפורום זה..