ויזת סטודנט לארה"ב לאחר שני סירובים של ויזת תייר
שלום אלכס שמי אריאל בן 23 וסורבתי לפני שנה פעמיים בניסיון להשיג ויזת תייר לצורך טיול באתי פעם אחת לבד ולא הצלחתי בגלל חוסר ידע ואי הבאת מסמכים תומכים. פעם שניה הגעתי עם אמא שלי והפקידה הייתה לא נעימה וסירבה בגלל שלא עבדתי והייתי חודש לפני לימודים אמא שלי שביקשה ויזת תייר גם ביחד איתי החליטה לא להתראיין לאחר שסירבו לי.למדתי שנה במכללת הגליל המערבי ולאחר מכן הייתי אמור לעבור לסמינר הקיבוצים אך ביטלתי את הלימודים והחלטתי לעבוד .עבדתי 10 חודשים.חסכתי 24 אלף דולר ועזבתי את העבודה ועכשיו אני מתחיל חדשה לתקופה קצרה בגלל לימודים בארה"ב.אני נרשם לקולג'ים לאחר שעברתי מבחן שפה ויש לי את הכסף להוכיח שיש לי איך לממן את עצמי בשנה הראשונה .מעבר לכך יש לי הצעת עבודה ממעסיק בתחום שלי שיהיה תקף לאחר לימודים ויש לאימי נכסים בישראל. מה הסיכויים שלי לקבל את ויזת הסטודנט ? יש לי הכל ,כסף,הצעת עבודה לאחר לימודים בתחום העיסוק שלי בלימודים שייהיה תקף לאחר הלימודים וכו .אני מאוד מקווה שלא יהיו בעיות .אני מאוד חושש. אמא שלי רוצה להגיש לויזת תייר עוד פעם כדי לטוס איתי שבועיים לפני הלימודים כדי לעזור לי להתארגן .מקווה שזה לא מפריע .כמו כן עברתתי שם משפחה במהלך השנה מקומלוש ללביא מסיבות כאלה ואחרות. סירוב עלול לחסל לי את כל התכניות ואת ההצעת העבודה שהוצעה לי בין היתר בגלל הניסיון שאקבל בלימודיי באמריקה.סליחה על האריכות אבל אשמח לאור הנתונים שהצבתי שתוכל לומר לי את סיכויי לקבל את ויזת הסטודנט ושאוכל ללמוד ולהגשים את החלום. אין לי כוונה להגר ולא הייתה לי.
שלום אריאל, המבחן לצורך קבלת ויזת סטודנט (בהנחה שמדובר במוסד לימודים מוכר על ידי רשויות ההגירה לארה"ב) הוא שיש לך מספיק אמצעים כדי לשלם עבור שכר הלימוד וכדי לחיות בארה"ב בשנה הראשונה. בכל מקרה הדבר נתון לשיקול דעת פקיד ההגירה, כך שלא ניתן לדעת מראש מה תהיה ההחלטה. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד
מה הסיכויים לדעתך ? האם שתי הדחיות לפני שנה ישפיעו ?ז היה ויזת תייר בזמנו והמצב שומה לגמרי היום
כפי שאמרתי לך, לא ניתן לדעת מראש, כי בגדול קצין ההגירה מחליט על פי שיקול דעת שלו. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד