לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
Danit

שאלה לגבי הוצאת ויזה

שלום, אני בת 25 , הוצאתי ויזה לפני שנתיים מטעם העבודה למטרת נסיעת עבודה וקיבלתי רק לשנה. אני עוסקת בתחום הטכנולוגי. היום אני לא עובדת ונמצאת בקורס מקצועי שמסתיים בחודש אוגוסט. בחודש אוקטובר אני רוצה לנסוע לחודש לטיול בארה"ב. האם כדאי להגיש את הויזה מעכשיו ומה מומלץ לעשות ע"מ לקבל את המקס' אורך של הויזה? תודה

item.Author מנהל הפורום Removed

שלום דנית, למרבה הצער קיים חשד של פקידי הגירה לארה"ב בשגרירות כלפי ישראלים צעירים כי הכניסה לארה"ב תהיה למטרת עבודה לא חוקית, או השתקעות בארה"ב. נטל ההוכחה הוא עלייך להוכיח כי יש לך קשרים חזקים לארץ וסיבה טובה לשוב לכאן במועד. הקריטריון המרכזי מבחינת נציגי ההגירה בשגרירות היא עבודה טובה בישראל, לכן נראה כי התקופה הזו לא אידיאלית מבחינתך לבקש ויזה לארה"ב. ישנם פקטורים אחרים שבוחנים כמו בעלות על נכס, קשרים משפחתיים בארץ וכל דבר שמוכיח כי יש לך זיקה חזקה לישראל. מומלץ להגיע עם הוכחות בכתב לכל הטענות הנ"ל. בהצלחה, יהושע פקס, עורך דין

Danit

יש בבעלותי נכס איך אוכל להוכיח את יתר הדברים? הרי אם אני מגישה עכשיו את הבקשה לוויזה אז לא יזמנו אותי לראיון בשגרירות? או שכן... אני נמצאת בתק' בין עבודות ולכן רוצה לנסוע לפני התחלת העבודה-איך אוכל להוכיח זאת?

אם תגישי בקשה אז יזמינו אותך לראיון בשגרירות, אבל השאלה האם יאשרו את הוויזה לארה"ב תלויה ביכולת שלך להוכיח קשר חזק לישראל מבחינת רשויות ההגירה לארה"ב. בסופו של דבר מדובר בהתרשמות אישית של פקידי ההגירה לארה"ב, אבל נראה כי במצב הנוכחי שלך, ללא עבודה מסודרת, תתקשי להוכיח זיקה מספקת לארץ. ייתכן כי תוכלי להציג הסכם העסקה של מעסיק עתידי כראייה לכך שיש לך סיבה טובה לשוב לישראל בזמן. מצד שני, אולי עדיף לך להמתין עד שיהיה לך וותק מסוים בעבודה טובה, ורק אז לבקש ויזה לארה"ב. אם תבקשי וויזה עכשיו ותדחי, זה עלול להקשות על קבלת ויזה בעתיד, וממילא תצטרכי להמתין לפחות חצי שנה עד להגשת בקשה נוספת.

Danit

אוקיי, העניין הוא שאני עובדת כרגע בעבודה מעל לשנה אבל נמצאת בחל"ת ויש לי אישור על כך וכן תלושי שכר. ובנתיים נמצאת בהכשרה מקצועית עד חודש אוגוסט. כדאי להגיש מעכשיו? תודה

אם את עדין מקבל תלושי שכר אז תוכלי לנסות להגיש עכשיו

Danit

איזה מסמכים אני צריכה להביא איתי לשגרירות ? הויזה הינה למטרת חופשה

דפנה

היי דנית, השאלה שלך היתה רלוונטית גם עבורי כשרציתי להוציא ויזה לארה"ב וחיפשתי דרך להאריך את תוקף הויזה. קראתי קצת מידע מהאתר וקיבלתי טיפים מחברת VISA USA גם על הריאיון בשגרירות ארה"ב. את יכולה להכנס אליהם ולקרוא על זה מכאן: https://www.visa-usa.co.il

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ויזה לארצות הברית ואזרחות/ דרכון אמריקאי