ויזת תייר לארה"ב לטיול של שבוע
שלום רב , אני מעוניינת לנסוע לשבוע ארה"ב לטיול ולפגוש חבר טוב , הייתי כבר בשגרירות ולא קיבלתי ויזה אני גם סטודנטית בפתוחה וגם עובדת 5 שנים באותה חברה , יש לי רכב וכו אני אומנם תושבת קבע בארץ אבל כל חיי מנוהלים פה הבנתי הכול , תחושי משכורת אישור לימודים ה כ ו ל ועדיין אמרו לי שאין לי בסיס בארץ לא ברור לי כ"כ אני רוצה לנסות שוב , פעם קודמת לא רשמתי לפגוש חבר טוב האם נכון יהיה לרשום עכשיו? ומה עוד צריך מעבר למה שיש לי כאן והאם שאלה כצו האם אני יהודיה רלוונטית בראיון?? הייתי בשוק ששאלו אותי את זה
שלום דיאנה, קשה מאוד לדעת מראש מה הסיכוי לקבל ויזה לארה"ב, כי מדובר בהחלטה פרסונלית של פקיד הגירה לארה"ב, על סמך התרשמות אישית סובייקטיבית. לעיתים קשה להבין את ההחלטות שלהם שנראות שרירותיות. עבודה קבועה 5 שנים במקום התעסוקה זה דבר חיובי, אבל כישראלית צעירה בוודאי יש חשש מבחינתם כי תשארי לעבוד בארצות הברית ולא תצאי בזמן. בכל מקרה כדאי להמתין לפחות 6 חודשים טרם הגשת בקשה חדשה. עדיף יהיה להגיש את הבקשה רק לאחר שינוי בנסיבות של חייך שתוכלי להראות שבבקשה הנוספת יש שינוי מהפעם הקודמת. אין מניעה לכתוב כי את נוסעת לבקר חבר, אולם אסור לתת לפקידי ההגירה את הרושם כי מדובר בקשר רומנטי, כזה שאת עשויה להישאר שם ולהשתקע עמו בארצות הברית. בהצלחה, יהושע