לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גלית

ויזה חדשה לאחר שהדרכון נגנב

שלום, באוקטובר 2014 קיבלתי ויזה לשנה עד סוף נובמבר 2015. בספטמבר 2015 (חודשיים לפני תפוגת הויזה) השתחררתי וטסתי לטיול בארה״ב. בכניסה לארה״ב החתימו לי את הדרכון באשרת שהייה עד מרץ 2016 (למשך חצי שנה) כמקובל. טיילתי בארה״ב ובחודש האחרון לטיול נגנב לי הדרכון. בתכנון המקורי הייתי רציתי לבקש הארכה ולהמשיך את הטיול עם אמא שהייתה אמורה להגיע מהארץ. הגעתי לשגרירות הוצאתי דרכון חדש ובעקבות גניבת הדרכון חזרתי לארץ (נגנב לי הארנק כולו ולכן לא היה עליי שום מסמך שמעיד עליי). בשורה התחתונה נכנסתי לארה״ב בזמן ויצאתי בזמן, אך לא הספקתי לסיים את הטיול. לאמא שלי יש ויזה ל10 שנים לכן אני צריכה להוציא אותה לבד. מה הסיכויים שלי לקבל? מה כדאי לעשות כדי לשכנע את הפקיד שאני ראויה לקבל ויזה? האם להגיד בשגרירות שהסיבה היא כי נגנב לי הדרכון? תודה.

item.Author מנהל הפורום Removed

שלום גלית, בהחלט חשוב לעדכן את השגרירות לגבי גניבת הדרכון הישראלי. אם יש לך מסמכים שהגשת תלונה במשטרה בעניין כדאי להביא, או מסמכים שקיבלת בשגרירות הישראלית בעניין. הסיכוי שלך לקבל ויזה לארה"ב תלוי ברמת הקשר שלך לישראל והצלחה לשכנע את פקידי הגירה לארה"ב בשגרירות האמריקאית שלא תעבדי בארה"ב שלא כחוק או תשהיי שם מעבר לתוקף הוויזה. מומלץ להביא מסמכים שמוכיחים זיקה חזקה לארץ; עבודה, לימודים, נכסים, קשרים אישיים וכדומה. בהצלחה, יהושע

גלית

לא קיבלתי מסמכים מהשגרירות מלבד קבלה על תשלום שכבר לא נמצאת בידי, ובשגרירות אמרו לי שאין צורך לפנות למשטרה.. שאלה נוספת- האם ניתן לבקש ויזה במדינה אחרת? למשל- אני תושבת ישראל אך מבקשת ויזה משגרירות ארה״ב בהולנד. האם זה אפשרי? האם הסיכוי לקבל עולה? תודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ויזה לארצות הברית ואזרחות/ דרכון אמריקאי