תהליך התאזרחות לארה"ב
אני בן 20 והתיכנון העיקרי שלי הוא שנה הבאה להוציא ויזה לאוסטרליה למשך שנה על מנת לגור ולעבוד שם. החלום האמיתי שלי הוא ארה"ב, לעבור לשם, להיות אזרח, לעבוד וכ'ו, מה שאני יותר אעדיף לעשות אם תיהיה לי אופציה מאשר אוסטרליה. לאחר קריאה מעמיקה באינטרנט הבנתי שיש אופציה להתאזרח לארה"ב על ידי קבלת סטטוס של תושב קבע ואז מתחיל כל התהליך והזמן. השאלה שלי היא אפשרי לעשות על מנת לקבל את הסטטוס של התושב קבע? הבנתי שצריך להיות במדינה זמן מסויים עם ויזה וכ'ו האם אני צודק? ואיך מקבלים את הסטטוס של התושב קבע? ללא השקעה כספית עצומה, או להתחתן עם אזרח אמריקאי או זכייה בגרין קראד וכ'ו? תהליך קצת יותר נורמאלי
שלום ולדי, ישנם מסלולי הגירה מוגבלים לארה"ב באמצעותם אפשר לקבל כרין קארד (תושבות קבע אמריקאית). הדרכים המקובלות הם כמו שציינת דרך זכייה בהגרלה השנתית, משפחה שמזמינה אותך לארה"ב, נישואים עם אמריקאי/ת או השקעה כספית. כמו כן, תוכל למצוא עבודה בארה"ב ודרך המעסיק לאחר זמן של שהייה בארצות הברית לבקש תושבות קבע. בברכה, יהושע
שתי שאלות 1.בקשר לעבודה, איך אבל ניתן למצוא עבודה שם אם לא קיימת ויזת עבודה? יש ויזת עבודה אבל שרק אם אתה מועבר לארה"ב נגיד מגוגל ישראל לגוגל ארה"ב, או שאני טועה? והאם המעסיק צריך להיות שותף לתהליך או שנטו העיניין הזה שאני עובד זמן מסויים יכול להרשות לי אופציה של בקשה? 2.האם משפחה רחוקה, (אחות של סבתא רבה) נחשבון בסיפור או שזה אפילו לא רלוונטי?