לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
פלוני

רישום פלילי וויזת עבודה לארה"ב

שלום, לפני כ 9 שנים בהיותי בצבא נשפטתי והורשעתי בעבירת שימוש לא חוקי בנשק.פרטי המקרה לא רלוונטים אך נשפטתי בבית הדין הצבאי ונידונתי לשבועיים בכלא צבאי ורישום פלילי מקוצר, כלומר שנתיים עד התיישנות ועוד 7 עד המחיקה - בחנינה מהנשיא. כעת אני בתהליכים של הוצאת ויזת עבודה L1 ממקום העבודה שלי ובטופס DS-160 מן הסתם שואלים על הנושא. השאלה היא איך אני עונה על השאלות, מהם תהליכי המסירה של מידע פלילי ממשטרת ישראל לשגרירות (אם זה באמת קורה) ומה הסיכוי לקבל waiver וויזה במקרה ואני מצהיר על המקרה ? הרבה תודה מראש

item.Author מנהל הפורום Removed

שלום רב, קודם כל, לא מומלץ לשקר, על כל המשתמע מכך... על מנת שנוכל להעריך את הסיכויים שלך בהגשת הבקשה לחנינה (waiver), יש לעיין בתיק הפלילי וכל הניירת הרלוונטית. בברכה, יהושע פקס, עו"ד

פלוני

תודה על התשובה. עיינתי בתדפיס הרישום הפלילי שלי לפני מספר ימים, ואמנם ההרשעה מופיעה אבל היא בסטטוס של "נמחקה" עם הערה "ע"י חנינה מהנשיא". עפ"י החוק הישראלי אם עבירה בה הורשעתי והרישום הפלילי עליה מחוק (קרי עבר את תקופת ההתיישנות והמחיקה), זכותי להכחיש שזה אי פעם קרה. כמו כן לפי אתר משטרת ישראל ומספר עורכי דין לצורכי הגירה, משטרת ישראל לא מוסרת לשגרירויות ונציגויות זרות מידע מהמרשם הפלילי לגבי הרשעות שעברו את תקופת התיישנותן (וכמובן גם מחיקתן). אשמח אם תוכל לאמת את הנושא תודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ויזה לארצות הברית ואזרחות/ דרכון אמריקאי