שמאות שתאפשר לכמת את ירידת הערך
דירתי ניזוקה משיפוץ הדירה שמעליי. יש לי חוו"ד לפיה גם לאחר תיקון הנדרש יישאר לדירה אחוז מסויים של ירידת ערך (הנובעת מכך שדירה כמו שלי חדשה שלא צריכה תיקונים ערכה רב יותר מדירה כזו מתוקנת). אלא שחווד שיש לי אינה נוקבת בערך דירה כמו שלי חדשה (קרי שלא תוקנה) כך שלשופט אין איך לכמת (אין ממה לגזור) את אחוז ירידת הערך שיישאר לדירתי. על מנת לאפשר לשופט לכמת את אחוז ירידת הערך שמאי הציע לתת לי חוו"ד נוספת ובה שני ערכים: ערך הדירה שלי כפי שהיא (קרי עם הנזקים הקיימים) וערך דירה כמו שלי לאחר התיקונים. האם שני ערכים אלה מועילים? האם השופט יוכל לגזור את אחוז ירידת הערך משווי דירתי כשהיא מתוקנת? או שעדיף לאתר שמאי שיסכים לתת לי שמאות לגבי ערך דירה כמו שלי חדשה קרי שלא נזקקת לתיקונים. תודה רבה
נזקיך, לדעתי מסתכמים ב 2 פרמטרים מצטברים. עלות התיקונים ובנוסף ירידת ערך הדירה עקב התיקונים. שים לב שבתיקוני דירה (שלא כתיקוני רכב) לא תמיד יש ירידת ערך. אם התיקון מבוצע נכון (החלפת צנרת, בניית קיר, צביעה, וכד') אין שום סיבה שמאית לירידת ערך . כך שגם הערכת דירה כזאת "כחדשה" לא תיתן דבר כי דירתך לא היתה דירה חדשה מלכתחילה.
שאלות נפוצות:
מישל כהן