פגיעת ראש בעבודה - פיצוי
לפני מספר חודשים קולגה במשרד בו אני עובדת פתח עלי דלת (חצי בכוונה..אך לא חשב שיפגע בי..), פגע בראשי וגרם לפצע עמוק במצח. הפצע "הודבק" במוקד הרפואי של קופ"ח. ובגלל הפצע וכאבי ראש נשארתי בבית מספר ימים. עד היום יש לי צלקת במצח שלשמחתי לאחר שהייתה עמוקה כ"כ טושטשה מעט עם הזמן. שאלתי המשפטית היא האם מגיע לי כסף כלשהוא. האם לתבוע את הביטוח לאומי/מעסיק. הסיפור קרה במקום העבודה ובשעות העבודה. אציין כי מספר ימי המחלה שלקחתי לא הורדו משכרי. תודה!
תודה רבה! לגבי פגיעת הראש בוודאי שהייתה התרשלות מצד הפוגע שפתח בטירוף את הדלת אך בגלל שהיה קולגה צמוד לעבודה לא הרגשתי אפילו נעים לעשות נגדו משהו..היום. הצלקת אינה כ"כ בולטת. האם בכל זאת לתבוע לפחות את הביטוח הלאומי? אכן חזרתי לעבודה באותו מקום אך היום, מספר חודשים אחרים עזבתי את העבודה אצל אותו מעסיק. כיצד לתבוע את הביטוח הלאומי? האם יש צורך בעו"ד/חברות המפרסמות עצמן? מהן העלויות? שוב תודה רבה!
יש למלא טופס 20 המיועד לקופ"ח ביה"ח וכן טופס 211 המיועד לביטוח לאומי ולאחר קבלת ההכרה בביטוח לאומי להגיש תביעה לנכות., אם תעזרי בעו"ד שכ"ט הנו 17% ומע"מ ובמקרה של קצבה (נכות של 20% ומעלה- לא רלבנטי ככל הנראה למקרה שלך) מוגבל לנגזרת מ-60 קצבאות.,
נלי שלום רב., תקנות הנכות קובעות כי צלקת מכאיבה ומכערת מקנה 10% נכות., לפי המתואר ספק אם זה כך במקרה זה אך לדעתי בכל זאת עדיף למצות הזכויות בביטוח לאומי דהיינו להגיש תביעת הכרה בתאונה כתאונת עבודה ובשל כך שכבר חזרת לעבוד הרי שמיד אח"כ תביעת נכות מעבודה., אם הייתה התרשלות מבחינת כללי הבטיחות בעבודה ו/או של הפוגע עצמו הרי ניתן לתבוע פיצוי גם את מהמזיק.,
שאלות נפוצות:
מישל כהן