הנחה בארנונה לנכים
שלום ! אמי היא חולה אונקולוגית ומקבלת 100 אחוז נכות ואובדן כושר עבודה.אני מתגוררת איתה אך כרגע לא עובדת ואחי רשום איתנו אך גר כעת עם אבי.גרות בפתח תקווה. שאלותיי הן : 1.כמה הנחה מקבל נכה 100 אחוז שגר לבד ? 2.כמה הנחה מגיעה לנכה שגר עם בן משפחה שלא עובד? (אני מטפלת בה) 3.במידה ואני אתחיל לעבוד איך זה ישפיע על ההנחה ? 4. נאמר לי כי אחי צריך להחליף כתובת במשרד הפנים , אם לא נעשה זאת לא יהיה פטור כלל עבור אמא שלי ? 5.אחי גר עם אבי שמקבל גם הוא הנחה מהעירייה על נכות,אם אחי יירשם במשרד הפנים בכתובת של אבי איך זה ישפיע על ההנחה שלו ? אבי מקבל הנחה כבר מספר שנים.העירייה מקבלת מיד את הנתונים ממשרד הפנים ויכולה לשלול לו את ההנחה או שאם הוא כבר קיבל הנחה לשנה הזאת לא תהיה בדיקה ? יש לציין כי אחי עובד. אשמח מאוד להבהרה בנושא כי אני מבולבלת לגמרי. תודה מראש על המענה יום טוב
ראה תקנות ההנחה http://www.dayanlaw.co.il/upload/hanachot.pdf לבירור נוסף www.dayanlaw.co.il
אני לא כל כך הבנתי מהלינק שרשמת לי,אם גרים עוד 2 בבית יחד עם הזכאי לקצבת נכות, ה-80 אחוז הנחה לארנונה מתחלקים ל-3 לא משנה מה ההכנסות ? אם אדם כבר קיבל הנחה לכל השנה ועובר לגור איתו עוד מישהו האם העירייה מקבלת ישירות דיווח ממשרד הפנים על כך או שההנחה נשארת לכל השנה ? תודה
שאלות נפוצות:
עופר גרינפלד