הנחה בארנונה
שלום אני אשה בת 61 גרה לבד בדירה הרשומה על שמי. מזה למעלה מ30 שנה אני מקבלת הנחה של 80 אחוז בארנונה בגין נכות 80 אחוז לצמיתות מביטוח לאומי. לפני שנה נתבקשתי בפעם הראשונה שוב למלא ולהביא אישורים מהביטוח הלאומי וכך עשיתי. לפני שנה שינו את מצב משפחתי לגרושה לפי בקשתי וגם הבאתי אישורים שהבית רשום על שמי. משום מה לא קיבלתי מהעריה את טופס התשלומים לשנת 2013,וכשהגעתי אליהם נאמר לי שלא מגיע לי הנחה.כשבקשתי שיסתכלו על כל השנים אחורה נאמר לי שלא מגיע לי. ליתר ביטחון הבאתי להם שוב טפסים מביטוח לאומי וצילום ת.ז הפקידה עשתה חשבון ואמרה לי שמגיע לי רק 50 אחוז הנחה. לשאלתי מדוע? אמרה שעלי להביא חשבון עוש של שלשה חודשים אחרונים. שאלתי: האם לא תמוה כל ההליך המטרטר הזה? ולגבי החשבון עוש:יש בחשבון פרוט מעבודה חלקית שאני משתכרת בה פחות מאלף שקלים. כמו כן בחודש זה נכנס לי סכום גדול של ירושה מאבי שנפטר לצערי. סכום זה סגרתי בפקמ והוא מיועד בינתיים לצרכיה של אימי שתחיה. שאלתי האם דבר זה אמור לפגוע בהנחה שאני אמורה לקבל בארנונה? בתודה מראש רבקה
שלום, לכאורה זה לא אמור לפגוע בהנחה שאת אמורה לקבל אולם מדברייך אני מבין שההנחה ירדה משיעור של 80% לשיעור של 50% והייתי ממליץ לך להעמיק את הבדיקות מול העירייה בנושא זה ובמידת הצורך לקבל יעוץ משפטי במסודר.
שאלות נפוצות:
עופר גרינפלד