לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יוסף

בקשר להנחה בארנונה

שלום, אני גר בצפון. יש לי בית שתי קומות, וחלק מהקומה הראשונה אני מתמש בה כחנות קטן (העסק שלי אין לי עבודה אחרת). ואשתי לא עובדת. המשכורת שלי מהחנות קרוב ל 4000. לכן קשה לי לשלם את הארנונה עבור ה 200 מטר שיש לי. הגרים בבית הם : אני אשתי ובת מתחת 18 - ושתי בנות מעל 18 פניתי לעיריה והגשתי בקשה להנחה. והגשתי את כל הטפסים שצריך. השאלות שלי: 1. מה הם הטפסים שבאמת הם צריכים - כי כל פעם אומרים חסר טפסים ומסמכים. יש משהו מוגדר לפי חוק? 2. מה האחכוז שמגיע לי או המנימום שמגיע לי לפי חוק?

עו"ד ירון נדם

הבקשה להנחה מארנונה היא בשל מצב כלכלי והעירייה מבקשת לראות את היקף ההכנסות שלך ושל דיירי הבית במטרה לאמת זאת. זה משתנה מרשות לרשות אך אם אתה נתקבל בדרישה לא רלוונטית ניתן לסרב לדרישתם. לא ציינת פרטים נוספים בכדי שאוכל לציין את אחוז ההנחה וכדאי לעיין בטבלה של משרד הפנים http://www.moin.gov.il/SubjectDocuments/Discounts-on-Municipal.pdf

דוד

מה הדברים שצריך לציין עוד כדי שאדע אחוז ההנחה? * יש בבית 5 נפשות כולל אותי ואשתי (אם מורידים את מי שמעל 18שנים יהיו 3 כולל אותי ואשתי ) * משכורת עד 4000 ש"ח ואין הכנסות אחרות בכלל וגם אשתי לא עובדת. * אין מי שמקבל קצבה או פנסיה או נכות. לפי הטבלה של משרד הפנים לפי ההכנסות אחוז ההנחה עד 80% יש להם זכות לתת לי הנחה של 30 או 40 אחוז לפי נתונים אלו ?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ארנונה