הנחה בארנונה - מבחן הכנסה
שלום רב. הגשתי בקשה להנחה בארנונה לשנת 2014 על פי מבחן הכנסה. אנחנו משפחה בת 3 נפשות(זוג +1), ובשנת 2013 רק אני עבדתי. לאשתי לא היו כל הכנסות בשנה זו. צירפתי לבקשה 12 תלושי שכר של שנת 2013. ממוצע תלושי השכר הוא 4900. תלושי השכר לחודשים 10-12/2013 נראים כך: אוקטובר: 4600 נובמבר 5000 דצמבר 6400 כל הסכומים הם ברוטו. אבל(!) בדצמבר קיבלתי בונוס חד פעמי בגובה 1000 ש"ח. כלומר הברוטו ללא הבונוס של דצמבר הוא בעצם 5400. אם עושים חישוב ללא הבונוס אני זכאי להנחה של 45%. לעומת זאת אם כוללים את הבונוס אז ההנחה היא 27% בלבד. בעירייה טוענים כי הם חייבים להכליל את הבונוס, למרות שמדובר בבונוס חד פעמי, והצגתי תלושים של כל השנה בהם השכר הממוצע הוא 4900 בלבד. האם הטענה של העירייה נכונה? האם הם יכולים להתעלם מכך שההכנסות שלי במשך כל השנה נמוכות בהרבה מההכנסה החד פעמית של חודש דצמבר בלבד? הרי מבחן ההכנסות אמור להתייחס להכנסות שלי בשנת 2013, והתחשבות בבונוס חד פעמי מעוותת לחלוטין את גובה ההכנסות שלי לשנה זו. אגב... הסכומים שציינתי ברוטו כוללים גם החזר נסיעות בגובה של 500 ש"ח בממוצע. האם זה בסדר שלוקחים גם את החזר הנסיעות בחישוב מבחן ההכנסה? אודה על תשובתך.
אין הנחיות ברורות בעניין זה, ממליץ שתפנה לועדת ההנחות של העירייה פעם נוספת.
שאלות נפוצות:
עופר גרינפלד