הסכם ממון מאוזן בהתאם לנסיבות
שלום עו"ד ליאור בעלי ואני נשואים 4 שנים, לי יש דירה שרכשתי כשהייתי רווקה, הדירה מושכרת והשכירות משלמת את המשכנתא כשהדירה מנוהלת מהחשבון הישן שלי. בעלי קיבל מהוריו כחצי מליון שח בעזרתם רכש עוד כשהיה רווק את הדירה בה אנו מתגוררים כיום, המשכנתא משולמת מהחשבון המשותף שלנו. אנחנו מעוניינים לתת ביטוי להפרדה הרכושית בינינו, כיוון שרוצים לרכוש דירה במרכז הארץ, כך שהדירה החדשה תהיה רק על שמו של בעלי כרגע אני המפרנסת העיקרית בבית, בעלי כמעט ולא מכניס כסף( הוא סטודנט)ובעצם ב4 השנים האחרונות אנחנו חיים ומשלמים את המשכנתא על הדירה שעל שמו, הדירה בה אנו גרים מכסף שאני מכניסה. איך בעצם ניתן לגלם את העובדה שאני היא זו ששילמה את כל הוצאות המחיה שלנו ואת המשכנתא בהסכם ממון? האם ניתן להחליט על סעיף שבמקרה של פרידה, בשל הפער בהכנסות, הוא יתחייב לשלם לי סכום כסף על כל חודש? אם עכשיו אנחנו רושמים שהדירה בה אנו גרים היא רק שלו ושמאז ומתמיד אני הייתי סוג של דיירת( כמובן במידה ונפרד חלילה), אז בעצם יוצא שאני מאבדת את כל מה ש"השקעתי" כלכלית בזוגיות... האם סעיף שכזה הוא חוקי? אולי רעיוןאחר? תודה רבה ושבת שלום יערה
שלום יערה הסכם ממון מביא לידי ביטוי את ההסכמות שלך ושל בעלך בכל הקשור לנושאים הרכושיים ונושאים נוספים המתייחסים לתא המשפחתי. בהסכם הממון ניתן לפרט את ההסכמות לגבי כל אחת מהדירות כך שלדוגמא אם בדירה בה אתם מתגוררים הנך זכאית לסכום מסויים שאותו ניתן להעריך רצוי לציין זאת. הסכום יכול לגלם אף את המצב בו הנך המפרסנת העיקרית וזו אשר המשמלמת בעבור המשכנתא של דירת בעלך חשוב לציין כי על הסכם הממון להיות ברור ובהיר כדי שניתן יהא לקיימו באם חלילה תפרדו. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין 6444504 03
שאלות נפוצות:
משה דוד
עידו באום
סימה בן מרגי
אורנה שב