לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נחשון

ייבוא מסחרי מאי.ביי

שלום, אני מעוניין להביא לארץ פריט מאי.ביי המכיל חמישה מחשבים ניידים בערך של 600$. הכוונה שלי היא למכור אותם בארץ. אני לא מתכוון לעשות זאת כל יומיים, אבל אולי כל ~חודשיים. למיטב הבנתי מדובר בייבוא מסחרי. המשלוח יעשה באמצעות תוכנית GSP של אי.ביי (Global Shipping Program) שאמורים בעיקרון לטפל בנושא המכס. אישתי רשומה כעוסק פטור זעיר. האם אוכל לייבא פריטים כאלו על שמה? או שצריך רישום נוסף שלה/שלי והצהרות כלשהן? בעצם, אני מבקש להבין את הליך הייבוא המסחרי ולדעת מה נדרש כדי לשחרר את הפריטים.

רביב

שלום נחשון, צריך לקחת בחשבון מספר דברים: 1. התכנית של איביי תטפל אומנם בנושא תשלום המיסים אך לא באישורי ייבוא נדרשים בתחום חוקיות היבוא. 2. עוסק פטור אינו מזדכה על מע"מ ובתהליך הייבוא בכל מקרה יש תשלום מע"מ שיהיה מבחינתכם כסף אבוד. 3. אם הייבוא על שמה גם המכירה חייבת להיות על שמה וצריך לוודא שהעסק שלה מוגדר לתחום העיסוק המדובר. לסיכומו של עניין מומלץ לשוחח עם יועץ יבוא או חברת שילוח עוד לפני ביצוע הקנייה על מנת לוודא את כדאיות העסקה

ביאנקו אופיר

אישתך כבעלת תיק במע"מ ורק היא תוכל להיות רשומה בניירת כיבואנית של הסחורה. שים לב כי כעוסק פטור לא תוכל אישתך להתקזז על 18% המע"מ שישולם על הסחורה ודמי המשלוח... וחבל. ליבואנים כדאי להפוך להיות עוסק מורשה או חברה. ממליץ לך להתייעץ עם רואה חשבון. אופיר ביאנקו

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום יבוא יצוא ומכס