משפטי– זאפ
משפטידיני וחוקי תעבורהתקנות התעבורהנהג בפסילה, פגע בהולכת רגל וירצה מאסר בפועל

נהג בפסילה, פגע בהולכת רגל וירצה מאסר בפועל

ביהמ"ש גזר עונש מאסר בפועל על אדם שנהג בזמן פסילה ופגע בהולכת רגל שפסעה במעבר חצייה. לדברי השופט שלמה בנג'ו: " מדובר בעבירה חמורה ביותר המבטאת זלזול בשלטון החוק

מאת: מערכת משפטי
20.09.11
תאריך עדכון: 20.09.11
3 דק'
נהג בפסילה, פגע בהולכת רגל וירצה מאסר בפועל

שופט בימ"ש לתעבורה בחיפה שלמה בנג'ו גזר על הנאשם מוחמד דיאב יליד 1978 מטמרה עונש של מאסר בפועל למשך 10 חודשים.
הנאשם הורשע בעבירות אי מתן אפשרות להולך רגל להשלים חצייה בבטחה, נהיגה רשלנית, התנהגות שגרמה חבלה לגוף, נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף ונהיגה ללא ביטוח, כל אלו כאשר נהג בזמן פסילה. הנאשם פגע בהולכת רגל שפסעה במעבר חציה, ונגזרו עליו העונשים הבאים: 10 חודשי מאסר בפועל, שלילת רשיון לשלוש שנים,  8 חודשי מאסר על תנאי לשלוש שנים, 8 חודשי פסילה על תנאי למשך 3 שנים וקנס בסך 1500 ₪.

הרקע לפרשה:

רשיונו של הנאשם נפסל ע"י בית המשפט, ולמרות זאת ביום 14.4.09 נהג ברכב מסחרי בחיפה, והגיע למעבר חציה הנראה היטב לעין. באותה עת פסעה במעבר החצייה הולכת רגל ילידת 1951 אשר הספיקה לחצות 8.4 מטרים כאשר פגע בה הנאשם ברכבו. כתוצאה מהתאונה, היא נחבלה בגופה ונזקקה לטיפול רפואי.

רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום תעבורה

למציאת עו"ד דיני תעבורה באינדקס משפטי

הנאשם מחזיק ברישיון נהיגה משנת 1999, לחובתו 5 הרשעות קודמות, ביניהן מעורבות בתאונת דרכים עליה נשפט בספטמבר 2001, כמו כן, נהיגה ברכב כאשר רישיון הנהיגה פקע יותר מ-6 חודשים ועבירה אחרונה עליה נשפט בשנת 2008 היא עבירה של נהיגה ברכב כאשר רישיון הנהיגה אינו תקף.

זלזול בשלטון החוק

השופט בנג'ו קבע, כי מדובר בעבירה חמורה ביותר המבטאת זלזול בשלטון החוק. עוד קבע השופט, כי הנאשם העיד על עצמו כי הוא מסוכן לציבור, וכי החוק וצווי ביהמ"ש האוסרים עליו לנהוג, אינם נר לרגליו ולא זו בלבד שהוא הפר אותם ברגל גסה ונהג ברכב כשהוא בפסילה, הוא נהג באופן שסיכן את הציבור, וסיכון זה אכן התממש בדמות הפגיעה בהולכת הרגל שפסעה בתוך המעבר חצייה לאחר שהספיקה לחצות 8.4 מטרים ממעבר החצייה עד שנפגעה.

השופט בנג'ו הבהיר, כי מעורבותו של הנאשם בעבירה כה חמורה של נהיגה בזמן פסילה, תוך ביצוע תאונת דרכים שגרמה חבלה לגופו של אדם, מחייבת הטלת עונש מוחשי בדמות של מאסר בפועל. "ידע הנאשם וידע ציבור הנהגים כי מי שנוהג בזמן פסילה בניגוד לצווי ביהמ"ש, ומעורב בתאונת דרכים אחת דינו – להיות מאחורי סורג ובריח", כתב השופט בגזר הדין.

רוצים לקרוא את פסק הדין? תקדין - פסק דין

(ת"ד 3780-07-10 מדינת ישראל נ' דיאב)

האם מאמר זה עזר לך?

רוצים להתייעץ עם עורך דין?