מליאת הכנסת אישרה ב-28.11.2011 בקריאה ראשונה את הצעת חוק חשיפת פרטי מידע של מנוי ברשת תקשורת אלקטרונית, התשע"ב-2011, של ח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי).
פנייה לביהמ"ש בבקשה להורות על חשיפה
לפי הצעת החוק, אדם הסבור כי תוכן שפורסם אנונימית ברשת מהווה עוולה כלפיו (הוצאת דיבה) או הפרת זכות קניין רוחני שלו, יוכל לפנות לבית המשפט בבקשה שיורה לספק השירות למסור לו את פרטי המנוי שפרסם את התוכן.
מרגע שהוגשה בקשה, יוכל המנוי להודיע אנונימית לבית המשפט, תוך 20 ימים, על הסכמתו או התנגדותו לבקשה. בית המשפט יוכל להיעתר לבקשה אם הוכח להנחת דעתו כי היא הוגשה כדי לאפשר למבקש לנהל הליך משפטי או למצות זכויותיו, וכי התוכן עלול להוות עוולה או הפרת זכות קניין רוחני של המבקש.
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום זכויות יוצרים וקניין רוחני
שני הליכים טרום משפטיים
עוד מוצע לקבוע שני הליכים טרום-משפטיים: המבקש יוכל לפנות לספק השירות ולקבל ממנו, ללא הליך משפטי, נתון מזהה שיאפשר לאתר את המחשב ממנו פורסם התוכן, ובלבד שהצהיר כי הנתון המזהה דרוש לו לצורך ניהול הליך משפטי או לצורך מיצוי זכויותיו, וכי הוא מתחייב לא לעשות במידע שימוש שלא במסגרת הליך משפטי.
כמו כן, המבקש יוכל לפנות לספק השירות ולהודיע לו על כוונתו להגיש לבית המשפט בקשה לחשיפת פרטי המנוי. הספק יודיע על כך למנוי ויבקש הסכמתו למסירת הפרטים.
חבר הכנסת היוזם, זבולון אורלב, הצהיר כי לא יימסר IP אם הוא יזהה את המנוי בדרך לא משפטית.
זכות הניזוק לפנות לערכאות
בדברי ההסבר להצעה נכתב, כי: "אין לראות באינטרנט עיר מקלט המאפשרת ביצוע מעשי עוולה או הפרת זכויות בלי לתת על כך את הדין. כנגד הזכות להתבטא ולפעול באופן אנונימי עומדת זכותו של מי שסבור כי ניזוק מתוכן שפורסם לפנות לערכאות למיצוי הדין ולאכיפת זכויותיו (כגון הזכות לשם טוב או זכות כלכלית) כשם שהיה זכאי לך בזירה שאינה וירטואלית".
9 ח"כים תמכו בהצעה וח"כ אחת התנגדה לה (שלי יחימוביץ', עבודה). ההצעה תוחזר לוועדת המדע והטכנולוגיה להכנתה לקריאה שנייה ושלישית.
אושר בקריאה ראשונה: ספקיות אינטרנט יחשפו פרטי טוקבקיסטים
אדם שסבור, כי תוכן שפורסם באופן אנונימי ברשת פוגע בזכויותיו, יוכל לבקש מביהמ"ש להורות לספק השירות לחשוף את פרטי המנוי שפרסם את התוכן הפוגע
29.11.11
תאריך עדכון: 29.11.11
2 דק'
רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים
בדיקת עיכוב יציאה מהארץ 2025 - המדריך המלא: איך בודקים, מבטלים ומה עושים כשמגלים צו?
להיתקע בשדה התעופה בגלל צו עיכוב יציאה מהארץ זה כלל לא נעים. מדי שנה ישראלים רבים מגלים ברגע האחרון שהם מנועים מלצאת מהארץ. המדריך הבא יסביר איך לבדוק מראש אם קיים נגדכם צו ומה לעשות אם התגלה כזה
מאת:מערכת זאפ משפטי
28.01.255 דק'
עלייה בביקוש לרישיון לאקדח: עו"ד גולן אהרון מסביר למה זה קורה עכשיו
ההקלות בחוק לקבלת רישיון לאקדח אזרחי והעלייה החדה בביקוש שהגיעה בעקבות כך מעלות שאלות רבות הנוגעות לביטחון האישי שלנו והאם הקריטריונים להוצאת רישיון לאקדח לא קלים מדי. עו"ד גולן אהרון, מסביר על הסיבות לביקוש לרישיון לנשק אזרחי ולמה זה לא בהכרח רע עבורנו
מאת:ליהי גיאת - מערכת זאפ משפטי
28.01.257 דק'
שני המסמכים שאתם חייבים כאן ועכשיו
"צוואה לבד זה לא מספיק": עו"ד כרמית קופמן מסבירה מדוע ייפוי כוח מתמשך הוא קריטי להגנה על המשפחה
14.01.255 דק'