משפטי– זאפ
משפטידיני נזיקין ופיצוייםפיצויים על נזקי גוףמדוע חשוב להיעזר בעו"ד לאחר תאונה? ראיון עם עו"ד יוסי גבע, מומחה לנזיקין ולנזקי גוף

מדוע חשוב להיעזר בעו"ד לאחר תאונה? ראיון עם עו"ד יוסי גבע, מומחה לנזיקין ולנזקי גוף

"במהלך ההתנהלות מול חברת הביטוח לאחר תאונת דרכים, חשוב לאסוף את כל הראיות הרלוונטיות כדי לתמוך בעובדה שמדובר בתאונת דרכים". עו"ד יוסי גבע, מומחה בתחום תאונות דרכים ונזקי גוף, מדריך שלב אחרי שלב מה לעשות לאחר תאונה

18.12.24
תאריך עדכון: 18.12.24
6 דק'
מדוע חשוב להיעזר בעו"ד לאחר תאונה? ראיון עם עו"ד יוסי גבע, מומחה לנזיקין ולנזקי גוף

תאונת דרכים יכולה להוביל לפגיעות גופניות משמעותיות, אך גם לפגיעות קלות שלא תמיד מצריכות התערבות משפטית. אז מתי כדאי להיעזר בעורך דין ומתי אפשר להסתפק בטיפול ישיר עם חברת הביטוח?

עו"ד יוסי גבע מסביר בשורות הבאות מתי לא כדאי לפתוח תיק משפטי, כיצד ניתן לחסוך בהוצאות מיותרות ומתי הפנייה לעורך דין עשויה להניב תוצאה טובה יותר. בכתבה זו תמצאו גם מידע על שכר טרחת עורך דין ואילו צעדים מומלץ לנקוט כדי להבטיח טיפול מהיר ויעיל בתביעה.

עו"ד יוסי גבע

עו"ד יוסי גבע. צילום: פרטי

עו"ד גבע, מהו הצעד הראשון שמומלץ לנפגע בתאונת דרכים לעשות מיד לאחר האירוע? 

"הצעד הראשון והחשוב ביותר לנפגע בתאונת דרכים הוא להזמין אמבולנס ומשטרה למקום התאונה. למה? כי זה לא רק מציל חיים אלא גם מייצר את הבסיס להצלחת התיק שלכם. המשטרה מתעדת את האירוע ויוצרת רישום רשמי שיכול להיות קריטי להוכחת זכויותיכם בהמשך. הזמנת אמבולנס לא רק מעידה שהתרחשה תאונת דרכים אלא גם מבטיחה שאתם מפונים מיד למחלקת המיון, שם נפתח תיק רפואי שמחזק את הקשר בין הפציעה לתאונה.

ואם לא הוזמן אמבולנס?

"במצב כזה, חשוב מאוד להגיע עוד באותו יום למיון או למוקד חירום של קופת החולים. טיפול רפואי מיידי לא רק מגן על הבריאות שלכם אלא גם מבטיח שהפציעה שלכם תתועד בצורה שמונעת ספקות עתידיים מצד חברות הביטוח או גורמים אחרים. כאן בדיוק אני נכנס לתמונה. כעורך דין העוסק בתחום נזקי גוף, אני מלווה את לקוחותיי בכל שלב בתהליך כדי להבטיח שהם יקבלו את המגיע להם. אל תישארו לבד מול המערכת. אני כאן בשבילכם, מהרגע הראשון ועד הסוף".

מה לגבי מצב שבו אדם מגלה בהמשך לתאונה שבה לא נפגע ממש, שהיא היתה טריגר להתפרצות של מחלה אחרת?

"זה מורכב, ובעיקר יש כאן שאלה של הקשר הסיבתי. במקרה שבו תאונה מהווה טריגר להתפרצות מחלה, הדין מתייחס לנושא בשני שלבים:

שאלת הקשר הסיבתי - יש להוכיח שהתאונה היא שגרמה להתפרצות המחלה. מדובר בשאלה רפואית-משפטית שמחייבת חוות דעת רפואית התומכת בכך שהתאונה היתה הטריגר הישיר או המכריע להתפרצות המחלה או להחמרתה.

טריגר ישיר - אם המחלה לא היתה קיימת קודם לכן, אך החלה בעקבות התאונה. לדוגמה, תאונת דרכים המובילה להתפרצות PTSD או דלקת פרקים בעקבות טראומה פיזית.

טריגר למחלה רדומה - אם המחלה היתה קיימת אך רדומה (למשל סכיזופרניה שלא התבטאה או מחלה אוטואימונית) והאירוע גרם להתעוררותה".

עו"ד גבע מבקש להדגיש כי על מנת לתת מענה על סיטואציה מסוג זה, יש להגיע לייעוץ משפטי על מנת לבחון כל מקרה לגופו.

מה חשוב לדעת על ההתנהלות מול חברות הביטוח לאחר תאונת דרכים?

"כאשר מתנהלים מול חברות הביטוח לאחר תאונת דרכים, חשוב להבין שאתם עומדים מול גוף שמטרתו להקטין את הפיצוי שלכם. כאן בדיוק נכנס לתמונה הליווי המקצועי של עורך דין שמוודא שאינכם נופלים למלכודות ושהזכויות שלכם נשמרות במלואן".

מה חשוב לדעת? ארבעה כללי הזהב

אל תמהרו לדבר או לחתום - חברות הביטוח עשויות לפנות אליכם מיד אחרי התאונה ולבקש מכם הצהרות או חתימות. אל תמהרו להסכים כי כל מילה לא מדויקת עלולה לשמש נגדכם. עו"ד מקצועי ינהל את התקשורת עבורכם כדי למנוע טעויות קריטיות.

תיעוד הוא המפתח - צילומים מהזירה, מסמכים רפואיים, קבלות על הוצאות – כל אלה הם "התחמושת" שלכם מול חברת הביטוח. עו"ד מקצועי ידאג לאסוף ולהגיש את התיעוד בצורה מקצועית כך שלא יישאר מקום לספק.

אל תתפתו לפשרות מהירות - הצעה "מפתה" של חברת הביטוח יכולה להיות רק חלק קטן מהפיצוי שמגיע לכם באמת. עו"ד מקצועי יוודא שתקבלו את הפיצוי המלא וההוגן שמגיע לכם.

ניהול מקצועי של התהליך - "כעו"ד העוסק בתחום זה, אני מלווה אתכם מהרגע הראשון, מנהל משא ומתן עם חברות הביטוח ודואג שכל פרט בתיק שלכם מנוהל בצורה הטובה ביותר כדי שתוכלו להתמקד בהחלמה, בזמן שאני מטפל בהשגת הפיצוי שמגיע לכם", אומר עו"ד גבע. ומוסיף בשורה תחתונה: "אל תיתנו לחברות הביטוח לנצל את חוסר הידע שלכם. עם הידע והניסיון שלי כעורך דין  בתחום נזיקי גוף, אני כאן כדי שתצאו מהתהליך הזה עם הפיצוי המקסימלי שמגיע לכם".

מה ניתן לעשות במקרים שבהם נפגעי תאונה זקוקים לתשלום בדחיפות?

"תשלום תכוף הוא מנגנון שנועד להקל על נפגעי תאונות דרכים להתמודד עם ההוצאות הכלכליות המיידיות שנוצרות כתוצאה מהפגיעה. מדובר בתשלום ביניים שניתן על ידי חברת הביטוח, עוד לפני קביעת סכום הפיצוי הסופי."

מתי ניתן לבקש תשלום תכוף?

"תשלום תכוף ניתן במקרים שבהם הנפגע זקוק למימון מיידי לצורך כיסוי הוצאות שוטפות או מחיה, כמו: הוצאות רפואיות ושיקום-  תשלום עבור טיפולים, תרופות, עזרים רפואיים, פיזיותרפיה או ניתוחים; אובדן הכנסה - כאשר הנפגע לא מסוגל לעבוד באופן זמני או קבוע, התשלום מיועד לספק לו מקור הכנסה חלופ; והוצאות שוטפות כמו תשלום שכר דירה, חשבונות או צרכים חיוניים אחרים".

לפי דעתך, בכל מקרה של תאונת עדיף  לפנות לעורך דין?

"כן, בהחלט מומלץ לפנות לעורך דין לאחר תאונת דרכים, גם אם היא נראית קטנה יחסית". עוד" גבע מצביע על הסיבות מדוע ליווי משפטי מקצועי הוא חשוב בכל מקרה: "הבנת הזכויות המלאות לאחר תאונת דרכים היא משימה מורכבת שרבים אינם מודעים אליה. חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים מקנה זכויות רחבות יותר ממה שרוב האנשים חושבים, והדרך הטובה ביותר להבטיח מיצוי זכויות אלו היא באמצעות ייעוץ משפטי מקצועי.

"כל פעולה או הצהרה שנעשית מיד לאחר התאונה יכולה להשפיע באופן משמעותי על סיכויי קבלת הפיצוי. חברות הביטוח, בהיותן גופים עסקיים, שמות דגש על צמצום תשלומי הפיצויים, ולכן נדרשת גישה מקצועית ומחושבת בהתמודדות מולן.

"ניהול משא ומתן נכון דורש הבנה עמוקה של המנגנונים המשפטיים והביטוחיים. עורך דין מתמחה יודע כיצד לאסוף ולתעד ראיות באופן שיגדיל את סיכויי קבלת הפיצוי המלא. מדובר לא רק באיסוף מסמכים, אלא בהצגה אסטרטגית של המקרה".

מעבר להיבטים המשפטיים הטהורים, אומר עו"ד גבע, "ליווי משפטי מספק גם תמיכה אישית בתהליך המורכב והמלחיץ של תביעת ביטוח. הוא מאפשר לנפגע להתמקד בהחלמה ובשיקום, תוך שהטיפול המשפטי מתנהל במקביל. הניסיון מראה כי נפגעים המלווים על ידי עורך דין מצליחים להשיג פיצויים גבוהים יותר באופן משמעותי. זאת הודות להבנה מעמיקה של החוק, יכולות משא ומתן גבוהות ויצירתיות משפטית".

לסיכום אומר עו"ד גבע, גם אם התאונה נראית "קטנה", יש הרבה גורמים שיכולים להשפיע על הזכויות שלכם. "פנייה לעורך דין מוודאת שתעשו את הצעדים הנכונים ותפיקו את המירב מהמצב. אני כאן כדי ללוות אתכם באופן אישי ומקצועי ולוודא שתקבלו את מה שמגיע לכם בצורה הטובה ביותר".

(צילום: שאטרסטוק)

 

 

יוסי גבע משרד עורכי דין

יוסי גבע משרד עורכי דין

עורך דין יוסי גבע - ייצוג נפגעים בתביעות נזקי גוף, תאונות דרכים וביטוח לאומי

אובדן כושר עבודה, רשלנות רפואית, רשלנות רפואית, ביטוח לאומי, תביעות חברות ביטוח, נזיקין ותאונות, משרד הבטחון ונכי צה"ל, תאונות אישיות, מחלות קשות, סיעוד, פנסיה נכות, פנסיה רפואית, ביטוח לאומי, תביעות כנגד משרד הבטחון, תביעות ביטוח, נזקי גוף, תאונות עבודה, תאונות דרכים, ייפוי כח מתמשך, ירושות וצוואות, ילד נכה, נפגעי תאונות, נכות כללית, נפגעי עבודה, אובדן כושר עבודה

האם מאמר זה עזר לך?

צרו קשר
שם*
אימייל*
טלפון*
סיבת הפנייה
יוסי גבע משרד עורכי דין

לקבלת ייעוץ מעורך דין השאירו פרטים

שם*
אימייל*
טלפון*
סיבת הפנייה