משפטי– זאפ
משפטידיני נזיקין ופיצוייםתאונות דרכיםכך תמקסמו את הפיצויים אחרי תאונת דרכים – הטעויות שחייבים להימנע מהן

כך תמקסמו את הפיצויים אחרי תאונת דרכים – הטעויות שחייבים להימנע מהן

חושבים שאם חזרתם לעבודה אחרי תאונה אין לכם זכות לפיצוי? חותמים על מסמכים בלי לבדוק? זה בדיוק מה שעלול לפגוע בזכויות שלכם. עו"ד סימונה גולדמן מימון מסבירה איך לפעול נכון מהרגע הראשון לאחר התאונה

30.03.25
תאריך עדכון: 30.03.25
4 דק'
כך תמקסמו את הפיצויים אחרי תאונת דרכים – הטעויות שחייבים להימנע מהן

תאונות דרכים הן אירועים פתאומיים ובלתי צפויים, שעלולים לגרום לפגיעות גופניות, נזק לרכוש ועוד. הן עלולות להוביל להשלכות רפואיות, כלכליות ונפשיות ארוכות טווח, המשפיעות על איכות החיים של הנפגעים ובני משפחותיהם. במקרים רבים, חוסר ידע בנוגע לזכויות לאחר תאונה עלול לגרום לכך שהנפגעים אינם תובעים את הפיצויים המגיעים להם או שהם מקבלים סכומים נמוכים מהראוי.

מעבר לפגיעות הפיזיות, יש מקרים שבהם הנפגעים מתקשים לחזור לשגרה, חווים אובדן כושר עבודה זמני או קבוע ונאלצים להתמודד עם הוצאות רפואיות גבוהות. לכן, הכרת הזכויות והבנת התהליך המשפטי עשויות להיות קריטיות להבטחת עתידם הכלכלי והבריאותי.

 

סימונה מימון
עו"ד סימונה גולדמן מימון. "לא מומלץ להתנהל מול חברות הביטוח ללא ייעוץ משפטי"

 

עו"ד סימונה גולדמן מימון מסבירה כיצד יש לפעול לאחר תאונת דרכים, מה הם הצעדים הראשונים שיש לנקוט כדי לשמור על הזכויות, כיצד מתמודדים נכון מול חברות הביטוח ומהן הדרכים היעילות למקסם את הפיצויים ולוודא שכל הנזקים שנגרמו מטופלים ומפוצים כראוי.

מה מוגדר כתאונה והאם כל תאונה מאפשרת הגשת תביעה?

תאונה היא אירוע בלתי צפוי ולא מתוכנן, אשר גורם לפגיעה באדם, בין אם מדובר בפגיעה זמנית או קבועה. גם תאונות קלות עשויות לזכות את הנפגע בפיצוי, כל עוד ניתן להוכיח שנגרם נזק.

מהי הטעות הנפוצה ביותר שאנשים עושים לאחר תאונת דרכים?

אחת הטעויות הנפוצות היא ההנחה שאם הנפגע חזר לעבודה לאחר התאונה, אין לו עילה לתביעה. רבים מוותרים על תביעה מראש, אף שבפועל הם עשויים להיות זכאים לפיצויים משמעותיים בגין הנזק שנגרם להם.

מה ההבדל בין תאונה עם נזק גופני לבין תאונה עם נזק לרכוש בלבד?

אין התאמה הכרחית בין היקף הנזק הרכושי לנזק הגופני. ייתכן מצב שבו תאונה שגרמה לנזק רכושי מינימלי תוביל לנזק גופני משמעותי. לכן, אין להסתמך על מידת הנזק לכלי הרכב בקביעת חומרת הפגיעה האישית.

מה חשוב לעשות ברגעים הראשונים לאחר תאונת דרכים?

מבחינה משפטית וביטוחית, חשוב להגיע בהקדם האפשרי לטיפול רפואי ולתעד את כל הפגיעות והכאבים שנגרמו מהתאונה. גם אם הנזק נראה שולי בתחילה, יש לדווח עליו, שכן פגיעות מסוימות מתגלות רק לאחר זמן.

האם כדאי לחתום על מסמכים או להצהיר הצהרות לחברת הביטוח ללא ייעוץ משפטי?

לא מומלץ להתנהל מול חברות הביטוח ללא ייעוץ משפטי. מסמכים והצהרות שניתנים ללא ליווי מקצועי עלולים לפגוע בסיכויי התביעה ולצמצם את גובה הפיצוי.

מהי החשיבות של תיעוד ראיות לאחר התאונה?

תיעוד ראיות הוא מרכיב קריטי בכל תביעה. יש לשמור על כל המסמכים, תלונות רפואיות, קבלות והוצאות שנגרמו בעקבות התאונה. תיעוד מסודר ומקיף יסייע להוכיח את הנזק שנגרם ויאפשר לקבל פיצוי הולם.

מה ההבדל בין תביעה מול הביטוח הלאומי לבין תביעה מול חברת ביטוח פרטית?

מדובר בשני הליכים נפרדים לחלוטין. במקרה שבו תאונת הדרכים היא גם תאונת עבודה, ייתכן כי שתי התביעות ישפיעו זו על זו, ולכן יש חשיבות לייעוץ מקצועי שיסייע במיצוי הזכויות מול שני הגופים.

מהי הטעות הנפוצה ביותר בתביעות נזקי גוף?

אחת הטעויות הנפוצות היא הגשת תלונות רפואיות באיחור ניכר מהתאונה, דבר שעלול לערער את הקשר הסיבתי בין התאונה לנזק. יש לדווח על כל פגיעה מיד לאחר התאונה ולא להמתין עד שהכאבים מחמירים.

מדוע חשוב לפנות לעורך דין מומחה בתחום?

ליווי משפטי מקצועי הוא חיוני לקבלת הפיצוי המירבי. עורך דין מנוסה יידע לכוון את התהליך, להגיש את המסמכים הדרושים ולסייע בהתמודדות עם חברות הביטוח, שמטרתן לצמצם את גובה הפיצויים.

כיצד עיכוב בהגשת תביעה משפיע על סיכויי ההצלחה?

עיכוב בהגשת תביעה עלול לפגוע משמעותית בסיכויי ההצלחה שלה. ללא תיעוד רפואי מיידי וליווי משפטי מהשלבים הראשונים, ייתכן שיהיה קשה להוכיח את הנזק ולקבל את הפיצוי המגיע לנפגע.

מהם הטיפים החשובים ביותר למבוטחים לאחר תאונת דרכים?

כדי למקסם את הפיצוי, מומלץ לפנות לטיפול רפואי מוקדם, לשמור את כל המסמכים והקבלות, לתעד כל פרט הקשור לתאונה ולוודא ייצוג משפטי מקצועי. טיפול נכון בתביעה יבטיח לנפגע לממש את מלוא זכויותיו ולקבל פיצוי הולם בגין נזקיו.

עו"ד סימונה גולדמן מימון

עו"ד סימונה גולדמן מימון

גולדמן מימון - משרד עורכי דין מוביל במימוש זכויות ביטוח לאומי בדרום

אובדן כושר עבודה, רשלנות רפואית, רשלנות רפואית, ביטוח לאומי, תביעות חברות ביטוח, נזיקין ותאונות, נוטריון, משרד הבטחון ונכי צה"ל, תאונות אישיות, מחלות קשות, סיעוד, פנסיה נכות, ביטוח לאומי, תביעות כנגד משרד הבטחון, תביעות ביטוח, נזקי גוף, תאונות עבודה, תאונות דרכים, צוואה נוטריונית, ייפוי כוח, ילד נכה, מוגבלים בניידות, נפגעי תאונות, נכות כללית, נפגעי עבודה, רשלנות רפואית בשיניים, רשלנות רפואית בבתי חולים, רשלנות רפואית בקופת חולים, אובדן כושר עבודה

האם מאמר זה עזר לך?

צרו קשר
שם*
אימייל*
טלפון*
סיבת הפנייה
עו"ד סימונה גולדמן מימון

לקבלת ייעוץ מעורך דין השאירו פרטים

שם*
אימייל*
טלפון*
סיבת הפנייה