בשנים האחרונות אנו נתקלים במקרים רבים, בהם אדם נכנס לטיפול רפואי, ולצערו הטיפול נכשל, או שלא הצליח ולפעמים גם נגרמה לו קטסטרופה - נזק ונכות קשה.
אותו אדם מגיע למשרד עו"ד ושואל, האם יש פה לעילה להגשת תביעה ברשלנות רפואית כנגד הרופא או המוסד.
ראשית, חשוב לדעת, שלא כל פעם שנגרם נזק, וגם נזק קשה מאוד, זו בהכרח רשלנות. לפעמים נגרם איזשהו סיבוך נדיר ביותר
לא כל נזק משמעו שהיתה רשלנות
ראשית, חשוב לדעת, שלא כל פעם שנגרם נזק, וגם נזק קשה מאוד, זו בהכרח רשלנות. לפעמים נגרם איזשהו סיבוך נדיר ביותר. אחד למילון זה קורה. ראינו את זה. הרופא לא התרשל, אבל נגרם הנזק, ולמרבה הצער אין עילה.
קודם כל בודקים מה הפעולה שהרופא עשה, והאם היא פעולה סבירה או לא, בהתאם לספרות או בהתאם לפרקטיקה הנוהגת, ומה הנזק שנגרם
האם פעולת הרופא היתה סבירה?
כדי לדעת האם יש עילה לתביעה, עושים מספר בדיקות. קודם כל בודקים מה הפעולה שהרופא עשה, והאם היא פעולה סבירה או לא, בהתאם לספרות או בהתאם לפרקטיקה הנוהגת, ומה הנזק שנגרם.
עצם הגשת התביעה ביחד עם חוות הדעת הרפואית היא כניסה בעצם ל"משחק" מול חברת הביטוח
חוות דעת רפואית
על השאלות האלו עונה רופא מומחה מטעם משרד עוה"ד, וחוות דעתו מוגשת אח"כ לבית המשפט.
בהנחה שהרופא סבור שיש עילה לתביעה, אז משרד עוה"ד מכין את התביעה, ומגישים את התביעה לבית המשפט. חשוב לדעת שעצם הגשת התביעה ביחד עם חוות הדעת היא כניסה בעצם ל"משחק" מול חברת הביטוח.
אנחנו לא משחקים במגרש ריק, מול בית החולים וחברת הביטוח. יש להם את עורכי הדין שלהם, את המומחים שלהם, והם תמיד מתגוננים.
בכל תיק ניתן ונצח וניתן להפסיד. בנקודה הזו נכנסת המקצועיות של עורכי הדין
סיכוי וסיכון
לעיתים ההגנה היא טובה, לעיתים היא פחות טובה. רפואה היא לא מדע מדויק - זה עוד דבר שמקשה על התיק ועל הוודאות. ולפעמים כשלקוח שואל: האם יש פה סיכוי לזכות? האם הסיכוי טוב או לא? התשובה הנכונה היא, יש סיכוי ויש גם סיכון. כלומר: בכל תיק ניתן ונצח וניתן להפסיד. בנקודה הזו נכנסת המקצועיות של עורכי הדין.
התפקיד של עורך הדין הוא לזהות עד כמה התיק שיש לו הוא תיק טוב, הוא תיק "חזק פחות" או "חזק יותר", ולדעת לנווט את הלקוח לחוף מבטחים, ולסייע לו לקבל פיצוי בדרך המהירה, הטובה ביורת והקצרה ביותר, וכמובן לחסוך לו הוצאות ולחסוך לו סיכון.
חשוב לדעת, שבניהול המשפט יש סיכון שהתביעה תדחה, ויש אחוז דחיות לא מבוטל ברשלנות רפואית
פשרה - בתי המשפט מעודדים
את זה עושים פעמים רבות בדרך של פשרה, אם זה ע"י בתי המשפט או בדרך של גישור בטכניקות כאלה ואחרות. פשרה היא גם דבר שבתי המשפט מעודדים, והשופטים בעצמם דוחפים לכיוון הזה, ועורך הדין יודע וצריך לדעת מתי לעצור, מה סכום הפיצוי שמתאים לאותו לקוח ובאיזה שלב.
פה צריך להבין, שאם לא מצליחים להגיע לפשרה, או שהלקוח מתעקש וזה קורה לפעמים, או שלפעמים גם יש עו"ד שמתעקשים, חשוב לדעת, שבניהול המשפט יש סיכון שהתביעה תדחה, ויש אחוז דחיות לא מבוטל ברשלנות רפואית. לכן עורכי הדין צריכים לדעת מתי ואיך להוביל לקבלת הפיצוי הטוב ביותר ללקוח.