במהלך שנת 2017 עשרות רבות של חקלאים הגישו וקבלו אישורים ראשוניים לחוות גידול של קנאביס רפואי.
כמו כן גם כמה עשרות גורמים בישראל קבלו התרים ראשוניים להקמת מפעלי יצור ולעסקים של הפצה ואחסנה של קנאביס רפואי.
תהליך הקמה של פרויקט בתחום הקנאביס הרפואי הוא תהליך ארוך מורכב ויקר שדורש עמידה בדרישות רגולטוריות, שפורסמו ע"י היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות
עד לקבלת היתרים - הדרך ארוכה
אותם גורמים למדו על מהרה, שמכאן ועד לקבלת ההיתרים הסופיים, להפעלת חוות גידול ולהפעלת מפעלי ייצור, הדרך ארוכה ורבה. תהליך הקמה של פרויקט בתחום הקנאביס הרפואי הוא תהליך ארוך מורכב ויקר שדורש עמידה בדרישות רגולטוריות, שפורסמו ע"י היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות, שמכונה "היקר".
כמו כן, מאחר שגידול קנאביס רפואי או ייצור מוצרי קנאביס דורש התמחות ומקצועיות, אותם גורמים מקבלי אישורים ראשוניים, נדרשים בדרך כלל להתקשר עם גורמי מקצוע, שרכשו נסיון וידע בתחום הקנאביס הרפואי.
התקשרויות חוזיות מורכבות
התקשרויות חוזיות עם המשקיעים שמעמידים את המימון כמו גם עם גורמי המקצוע, שנועדו לספק ייעוץ מקצועי, הן התקשרויות חוזיות מורכבות שמעורבים בהן היבטים פיננסיים, תאגידיים, משפטיים ועוד.
תחום הקנאביס הרפואי בישראל מצוי עדיין בחיתוליו, וממשלת ישראל, נכון לתחילת 2018 עדיין לא התירה ייצוא של הקנאביס הרפואי מישראל לחו"ל
עדיין אין היתר ייצוא קנאביס רפואי
תחום הקנאביס הרפואי בישראל מצוי עדיין בחיתוליו, וממשלת ישראל, נכון לתחילת 2018 עדיין לא התירה ייצוא של הקנאביס הרפואי מישראל לחו"ל.
מרבית המיזמים בתחום הקנאביס הרפואי הם מיזמים מכווני יצוא, ויש לזכור לכלול בהסכמי ההתקשרות בין הצדדים תנאים מתלים מתאימים בקשר לאישורי ייצוא ולרגולציות שיידרשו בהקשר לכך.
לסיכום, אין ספק שהסדרת הרגולציה בישראל שמאפשרת הקמת חוות גידול ומפעלי ייצור בתחום הקנאביס הרפואי מספקת שפע של הזדמנויות לגורמים שקבלו אישורים ראשוניים. עם זאת, מי שקבל אישור ראשוני ומבקש לממש בפועל את המיזם, נדרש להכרות מעמיקה עם הוראות הדין הרלוונטיות והרגולציה ולהיעזר בייעוץ מקצועי.