בית הדין האזורי לעבודה בבאר-שבע דן בתביעה של אחות במקצועה, המועסקת כאחות במשרד הבריאות מיום 15.11.93. התובעת תבעה תשלום תוספת ותק צבאי עבור 9 שנים וחודשיים מתוך 3 שנות עבודתה, עבורן לא קבלה תוספת זאת.
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום דיני עבודה
הנתבעת ("המדינה" או "משרד הבריאות") ביקשה לדחות את התביעה מאחר שלטענתה התביעה התיישנה. המדינה טוענת, כי מרוץ ההתיישנות מתחיל במועד בו קיבלה התובעת את תלוש שכרה הראשון אשר בו לא הופיעה תוספת בעבור וותק שירות צבאי.
חוסר תום לב
השופט צבי פרנקל מביה"ד האזורי לעבודה קבע, כי משרד הבריאות פעל בחוסר תם לב , כאשר לא שילם תוספת בגין ותק צבאי לאחות המועסקת במשרד כ-19 שנה.
על זכותה לקבל את התוספת בגין הוותק הצבאי הודיע לה משרד הבריאות רק בשנת 2010, טען טענת התיישנות לגבי השנים הקודמות, והסכים לשלם עבור 7 שנים בלבד.
השופט קבע, כי מכיוון שמשרד הבריאות הודה בחובתו לשלם את התוספת רק בשנת 2010 ממילא לא חלפה תקופת ההתיישנות.
כמו כן קבע בית הדין, כי העלאת טענת התיישנות מפי מעביד כנגד תביעת עובד התובע את זכויותיו במהלך עבודתו, היא התנהגות בחוסר תום לב, בייחוד בנסיבות המקרה כאשר מדובר במעביד ציבורי שלא גילה לעובד את זכויותיו.
" מן הראוי לציין, כי העלאת טענת ההתיישנות בנסיבות בהן התובעת עדיין מועסקת, מה עוד כאשר הנתבעת אינה מכחישה את הזכאות לתוספת וותק, היא התנהגות היכולה להיחשב התנהגות הנגועה בחוסר תם לב. בית הדין הארצי כבר קבע כי במקרים המתאימים צד אף יהיה מנוע מלעשות שימוש בטענות התיישנות ככל שהעלאת הטענה בנסיבות העניין תחשב כשימוש בזכות הדיונית בחוסר תום לב", כתב השוםפט בפסק הדין.
עוד נקבע בפסק הדין, שכאשר מעביד משלם תשלום לעובד מבלי לפרט את החיוב שלחשבונו ייזקף הסכום, רשאי העובד לשייך את התשלום לתקופה שמתחילת עבודתו , אף אם חלפו למעלה מ-7 שנים.
השופט העלה שאלה המצריכה עיון, האם מעביד רשאי להעלות טענת התיישנות לגבי תביעת עובד במשך העסקתו, ללא הוראה מפורשת בחוק.
לאור האמור, משרד הבריאות חויב לשלם לתובעת סכום של 18,370 שקלים עבור ותק צבאי בגין תקופת עבודה של 9 שנים וחודשיים, וכן הוצאות משפט בסך של 1500 ₪.
(ס"ע 5387-11-11 אוטמזגין נ' משרד הבריאות)
משרד הבריאות חויב לשלם לאחות תוספת ותק צבאי
בית הדין דחה טענת התיישנות שהעלה משרד הבריאות, וקבע כי העלאת טענת התיישנות כנגד תביעת עובד התובע את זכויותיו במהלך עבודתו, היא התנהגות בחוסר תום לב
21.05.12
תאריך עדכון: 21.05.12
2 דק'

רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

פיטורים בגלל מילואים: 41% מחיילי המילואים איבדו את עבודתם במהלך המלחמה - מה אומר החוק?
מלחמת שבעה באוקטובר הביאה לגיוס מסיבי של מילואימניקים, שעזבו הכל כדי להיכנס מתחת לאלונקה. אך הנתונים מדאיגים: מעל 40% מחיילי המילואים איבדו את מקום עבודתם במהלך השירות. מה הן הזכויות שלהם והאם החוק מגן עליהם מפני פיטורים?
מאת:ליהי גיאת - מערכת זאפ משפטי
01.04.2519 דק'

תקציב המדינה 2025: כספים קואליציוניים, קיצוץ רוחבי ותוספת לביטחון – איך זה משפיע על הציבור?
בעוד ישראל מתמודדת עם השלכות המלחמה ומשבר כלכלי מתמשך, המרוץ הקואליציוני לאישור תקציב המדינה לשנת 2025 בשיאו. "השלכות אישור התקציב תהיינה העמקת העוני והרחבת הפערים", אומר פרופ' ירון זליכה, לשעבר החשב הכללי במשרד האוצר ומהמבקרים החריפים של המדיניות הכלכלית
מאת:ליהי גיאת - מערכת זאפ משפטי
20.03.255 דק'

הדחת ראש השב"כ - עו"ד עופר ברטל מציג את הזווית המשפטית
פיטורי ראש השב"כ מעוררים סערה מוצדקת עקב החשש שההדחה נגועה באינטרסים אישיים הנוגדים את טובת המדינה. האם קיימת עילה משפטית למנוע את המהלך? עו"ד עופר ברטל לא מאוד אופטימי
מאת:ליהי גיאת - מערכת זאפ משפטי
19.03.257 דק'