הכנסת אישרה לאחרונה בקריאה ראשונה את הצעת חוק תגמולים לחיילים ולבני משפחותיהם (חבלה שלא בעת מילוי תפקיד) (תיקון מס' 2) (הארכת התקופה שבמהלכה אירעה חבלה), התשע"ב-2012, של ח"כ משה (מוץ) מטלון (ישראל ביתנו).
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום משרד הביטחון - נכי צה"ל
לפי הצעת החוק, חייל בחופשה שנפצע או נהרג יוכר כנכה צה"ל או חלל צה"ל ויהיה זכאי לפיצויים אם נפגע במהלך 21 הימים הראשונים לחופשתו. בכך תצומצם המגבלה הקיימת היום בחוק, לפיה הזכאות להכרה ולפיצויים מוגבלת לפגיעה שהתרחשה במשך 14 הימים הראשונים לחופשה.
פשרה עם האוצר
יוזם ההצעה, ח"כ מטלון אמר, כי הגיע להסכמה עם האוצר- הסכמה שהיא פשרה בין 21 הימים כמוצע כעת לבין ביטול המגבלה בכלל כהצעת החוק המקורית. לדבריו: "הוסכם על הארכת התקופה ל-30 יום והדבר יובא לביטוי בעת ההכנה לקריאה השנייה והשלישית".
בדברי ההסבר להצעה נכתב, כי: "החוק מחיל את הוראות חוק הנכים (תגמולים ושיקום), התשי"ט–1959 [נוסח משולב], על חייל בשירות סדיר שנחבל כתוצאה מחבלה שאירעה בתקופת שירותו, אף שלא עקב שירותו, ובלבד שהחבלה אירעה בעת היעדרות ברשות ב-14 הימים הראשונים שבהם החייל שהה בחופשה. מוצע להאריך את התקופה האמורה ל-21 ימים".
בדיון שקיימה ועדת העבודה הרווחה והבריאות, להכנת ההצעה לקריאה הראשונה, ציין יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ (הליכוד), כי על אף שהצעת החוק אושרה עם המגבלה ל-21 יום, מן הראוי יהיה לשנות מגבלה זו.
ח"כ מטלון הדגיש במהלך הדיון, כי לא מדובר בסוף פסוק מבחינתו, וכי בכוונתו להיוועד עם נציגי האוצר לצורך שיפור התנאים לקראת הקריאה השנייה והשלישית של הצעת החוק. "זהו עוול שפוגע בעיקר בחיילים שמשפחתם נמצאת במצוקה כלכלית והם נדרשים לעזור לה לפרק זמן ממושך ובחיילים בודדים שנוסעים לבקר את משפחתם בחו"ל", אמר מטלון.
13 ח"כים תמכו בהצעה, שעברה ללא מתנגדים. ההצעה תוחזר לוועדת העבודה הרווחה והבריאות להכנתה לקריאה השנייה והשלישית.
משפטידיני נזיקין ופיצוייםביטוח לאומיאושר בקריאה ראשונה: חייל שנפצע במהלך חופשה ממושכת יוכר כנכה צה"ל
אושר בקריאה ראשונה: חייל שנפצע במהלך חופשה ממושכת יוכר כנכה צה"ל
המגבלה הקיימת היום בחוק, לפיה הזכאות להכרה ולפיצויים מוגבלת לפגיעה שהתרחשה ב-14 הימים הראשונים לחופשה, תצומצם
04.06.12
תאריך עדכון: 04.06.12
2 דק'

רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

לא פשוט להיות כוכב: זכויות הספורטאי הצעיר, דמי השבחה, הסגר קטין, שחרורים ומה שביניהם
מעבר של שחקני כדורגל צעירים בין מועדונים מעלה שאלות משפטיות וכלכליות מורכבות שמהלכות בין רצון המועדונים לקבל פיצוי על ההשקעה, לבין זכות השחקן לבחור את דרכו. כיצד החוק והתקנונים מבקשים לאזן בין זכויות הקבוצות לבין עתידו המקצועי של הספורטאי?
08.04.255 דק'

פיטורים בגלל מילואים: 41% מחיילי המילואים איבדו את עבודתם במהלך המלחמה - מה אומר החוק?
מלחמת שבעה באוקטובר הביאה לגיוס מסיבי של מילואימניקים, שעזבו הכל כדי להיכנס מתחת לאלונקה. אך הנתונים מדאיגים: מעל 40% מחיילי המילואים איבדו את מקום עבודתם במהלך השירות. מה הן הזכויות שלהם והאם החוק מגן עליהם מפני פיטורים?
מאת:ליהי גיאת - מערכת זאפ משפטי
01.04.2519 דק'

אחרי תמ"א 38: האם חלופת שקד תצליח?
עו"ד לילך בסט מסבירה מדוע חלופת שקד היא בשורה חשובה להתחדשות עירונית, למרות שהחלו ביישומה רק בשנה החולפת ואין עדיין מספיק ניסיון בשטח
20.03.255 דק'