הכנסת אישרה לאחרונה בקריאה ראשונה את הצעת חוק תגמולים לחיילים ולבני משפחותיהם (חבלה שלא בעת מילוי תפקיד) (תיקון מס' 2) (הארכת התקופה שבמהלכה אירעה חבלה), התשע"ב-2012, של ח"כ משה (מוץ) מטלון (ישראל ביתנו).
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום משרד הביטחון - נכי צה"ל
לפי הצעת החוק, חייל בחופשה שנפצע או נהרג יוכר כנכה צה"ל או חלל צה"ל ויהיה זכאי לפיצויים אם נפגע במהלך 21 הימים הראשונים לחופשתו. בכך תצומצם המגבלה הקיימת היום בחוק, לפיה הזכאות להכרה ולפיצויים מוגבלת לפגיעה שהתרחשה במשך 14 הימים הראשונים לחופשה.
פשרה עם האוצר
יוזם ההצעה, ח"כ מטלון אמר, כי הגיע להסכמה עם האוצר- הסכמה שהיא פשרה בין 21 הימים כמוצע כעת לבין ביטול המגבלה בכלל כהצעת החוק המקורית. לדבריו: "הוסכם על הארכת התקופה ל-30 יום והדבר יובא לביטוי בעת ההכנה לקריאה השנייה והשלישית".
בדברי ההסבר להצעה נכתב, כי: "החוק מחיל את הוראות חוק הנכים (תגמולים ושיקום), התשי"ט–1959 [נוסח משולב], על חייל בשירות סדיר שנחבל כתוצאה מחבלה שאירעה בתקופת שירותו, אף שלא עקב שירותו, ובלבד שהחבלה אירעה בעת היעדרות ברשות ב-14 הימים הראשונים שבהם החייל שהה בחופשה. מוצע להאריך את התקופה האמורה ל-21 ימים".
בדיון שקיימה ועדת העבודה הרווחה והבריאות, להכנת ההצעה לקריאה הראשונה, ציין יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ (הליכוד), כי על אף שהצעת החוק אושרה עם המגבלה ל-21 יום, מן הראוי יהיה לשנות מגבלה זו.
ח"כ מטלון הדגיש במהלך הדיון, כי לא מדובר בסוף פסוק מבחינתו, וכי בכוונתו להיוועד עם נציגי האוצר לצורך שיפור התנאים לקראת הקריאה השנייה והשלישית של הצעת החוק. "זהו עוול שפוגע בעיקר בחיילים שמשפחתם נמצאת במצוקה כלכלית והם נדרשים לעזור לה לפרק זמן ממושך ובחיילים בודדים שנוסעים לבקר את משפחתם בחו"ל", אמר מטלון.
13 ח"כים תמכו בהצעה, שעברה ללא מתנגדים. ההצעה תוחזר לוועדת העבודה הרווחה והבריאות להכנתה לקריאה השנייה והשלישית.
משפטידיני נזיקין ופיצוייםביטוח לאומיאושר בקריאה ראשונה: חייל שנפצע במהלך חופשה ממושכת יוכר כנכה צה"ל
אושר בקריאה ראשונה: חייל שנפצע במהלך חופשה ממושכת יוכר כנכה צה"ל
המגבלה הקיימת היום בחוק, לפיה הזכאות להכרה ולפיצויים מוגבלת לפגיעה שהתרחשה ב-14 הימים הראשונים לחופשה, תצומצם
04.06.12
תאריך עדכון: 04.06.12
2 דק'

רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

צו מניעה למניעת פיטורי בכירים שלא כדין: מתי וכיצד ניתן להפעיל את הסעד המשפטי?
כאשר מעסיק מחליט לפטר מנהל בכיר בניגוד לחוק, מדובר בפעולה שעלולה לגרום לנזק אישי ומקצועי משמעותי. צו מניעה זמני הוא הכלי המשפטי המאפשר לעובד למנוע את הפיטורים עד לבירור העניין בבית הדין
30.03.254 דק'

חוב מזונות בהוצאה לפועל: הגבלות, סנקציות והדרכים להתמודד
חוב מזונות הוא מהחובות הקשוחים ביותר בהוצאה לפועל ויכול להוביל לסנקציות חמורות כמו עיכוב יציאה מהארץ, הגבלות על חשבון הבנק ואפילו מאסר. אילו צעדים ניתן לנקוט כדי להתמודד ביעילות עם חוב מזונות ולהימנע מההשלכות הקשות
16.03.254 דק'

עיזבון עם חובות – האם היורשים מחויבים לשלם את חובות הנפטר?
רבים מניחים כי ירושה משמעותה קבלת נכסים, אך לא תמיד זה המצב: יורשים רבים מגלים חובות משמעותיים שהותיר אחריו המנוח. האם הם מחויבים לשלם אותם וכיצד עורך דין מנוסה בתחום יכול לסייע במקרים מורכבים מסוג זה?
11.03.253 דק'