בית הדין האזורי לעבודה בחיפה קיבל את תביעתה של עובדת ל"גמלת שמירת הריון", על פי חוק הביטוח הלאומי ותקנות הביטוח הלאומי (גמלה לשמירת הריון).
גדר המחלוקת בין הצדדים נבעה מכך שבתחילת תקופת שמירת ההיריון לגביה ביקשה התובעת גמלה, יצאה התובעת לנופש של 3 ימים בטורקיה.
באותו מקרה יצאה התובעת לנופש בטורקיה החל מתאריך 20/12/07 ועד חזרתה לארץ ביום 24/12/07.
לאחר שובה לארץ, אישר לה הרופא המטפל שמירת הריון באופן רטרואקטיבי מיום 19/12/07.
לטענת המל"ל, מאחר שהתובעת יצאה לחו"ל ב- 20/12/07 והיא אינה דורשת לקבל גמלת שמירת הריון בגין התקופה שבה שהתה בחו"ל, אלא ממועד חזרתה לארץ ב- 24/12/07 , הרי שיש נתק בין הפסקת עבודתה לבין מועד תחילת שמירת ההיריון, ועל כן סעיף 58 לחוק הביטוח הלאומי אינו חל בעניינה. כלומר: לגרסת המוסד לביטוח לאומי, לא מתקיים בעניינה של התובעת החלק של הסעיף אשר דן ב"היעדרות מעבודה".
אין ביציאה לחופשה כדי לנתק את יחסי העבודה
בית הדין בראשות השופטת אילת שומרוני-ברנשטיין דחה את טענת המל"ל, וקיבל את התביעה בקובעו כי בתקופה שבין 20/12/07 ועד 24/12/04 הייתה התובעת ככל הנראה בחופשת חג או בחופשה שנתית.
"חופשת מחלה, חופשת חג וחופשה שנתית הינן כולן תנאים סוציאליים אשר עובדים זכאים להם במסגרת עבודתם וכחלק מעבודתם, ואין ביציאה לחופשה כדי לנתק את יחסי העבודה", כתבה השופטת בפסק הדין.
בהתאם לכך, קבע בית הדין כי אין לקבל את טענת המל"ל לפיה סעיף 58 אינו חל כאשר עובדת נמצאת בחופשת חג או בחופשה שנתית עובר למועד שבו מתחילה תקופת שמירת ההיריון.
השופטת הוסיפה, כי למיטב הבנתה המל"ל לא טען כי מצבה הרפואי של התובעת אינו מצדיק גמלת שמירת הריון – ואף שולמה לתובעת גמלת שמירת הריון בזמן אמת. טענת המל"ל הינה בתחום המשפטי בלבד ואינה בתחום הרפואי – כי מצבה של התובעת לא הצדיק גמלת שמירת הריון.
רוצים לקרוא את פסק הדין? תקדין - פסק דין
(ב"ל 11818-01-09 עאמר נ' המוסד לביטוח לאומי)
בית הדין קיבל את תביעה של עובדת לגמלת שמירת הריון
נקבע, כי יציאת התובעת לחופשה בת 3 ימים לא מנתקת את הפסקת העבודה ממועד תחילת שמירת ההריון
11.06.12
תאריך עדכון: 11.06.12
2 דק'

רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

לא פשוט להיות כוכב: זכויות הספורטאי הצעיר, דמי השבחה, הסגר קטין, שחרורים ומה שביניהם
מעבר של שחקני כדורגל צעירים בין מועדונים מעלה שאלות משפטיות וכלכליות מורכבות שמהלכות בין רצון המועדונים לקבל פיצוי על ההשקעה, לבין זכות השחקן לבחור את דרכו. כיצד החוק והתקנונים מבקשים לאזן בין זכויות הקבוצות לבין עתידו המקצועי של הספורטאי?
08.04.255 דק'

כך תמקסמו את הפיצויים אחרי תאונת דרכים – הטעויות שחייבים להימנע מהן
חושבים שאם חזרתם לעבודה אחרי תאונה אין לכם זכות לפיצוי? חותמים על מסמכים בלי לבדוק? זה בדיוק מה שעלול לפגוע בזכויות שלכם. עו"ד סימונה גולדמן מימון מסבירה איך לפעול נכון מהרגע הראשון לאחר התאונה
30.03.254 דק'

חוב מזונות בהוצאה לפועל: הגבלות, סנקציות והדרכים להתמודד
חוב מזונות הוא מהחובות הקשוחים ביותר בהוצאה לפועל ויכול להוביל לסנקציות חמורות כמו עיכוב יציאה מהארץ, הגבלות על חשבון הבנק ואפילו מאסר. אילו צעדים ניתן לנקוט כדי להתמודד ביעילות עם חוב מזונות ולהימנע מההשלכות הקשות
16.03.254 דק'