בימ"ש השלום בחדרה דחה ערעור של עיריית נצרת על החלטת רשם המחייבת אותה לשלם לזוכה בתיק הוצל"פ כמחזיק בכספי החייב, מכוח סעיף 48 לחוק ההוצאה לפועל סך של 400,000 ₪.
העירייה טענה, כי הכספים שנטען שהיו אצלה גובו בשיקים שסחירותם לא הוגבלה, ומחשש שיועברו למחזיקים כשורה ויהיה על המערערת לשלם את הסכום פעמיים, נמנעה מלהשיב לבקשת העיקול על אף שזו נמסרה לידיה.
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום הוצאה לפועל
הערעור נדחה הן מטעמים פרוצדוראליים והן לגופו של עניין.
הערעור הוגש באיחור
השופטת קרן אניספלד קבעה, כי מבחינה פרוצדוראלית הערעור הוגש באיחור. בנוסף, הערעור הוגש ללא תצהיר התומך בטענותיו העובדתיות. יצוין, כי העירייה טענה לכך שהודעת הערעור הגיעה קודם ללשכה המשפטית ולאחר מכן ליעד הגורם המטפל, אולם גם בהתחשב בטעות זו שמקורה בפיקוח העירייה על עובדיה והתנהלותה, עדיין הערעור הוגש באיחור ללא טעם מיוחד לכך.
השופטת ציינה, כי רשות המערערת על החלטה לחייבה בתשלום כמחזיקה בכספי עיקול, משום החשיבות הציבורית שבכספי ציבור לא יכולה להתנהל באופן הפוך מאמירתה ולאחר בהגשת ערעור, ולא לשלוח בקשה לארכה במועד.
ביהמ"ש: החלטת הרשם ניתנה בדין
לגופו של עניין נקבע, כי מאחר שמבחינה עובדתית לא היתה מחלוקת לגבי התקיימותם של התנאים של סעיפים 47-48 לחוק ההוצאה לפועל, בדין ניתנה החלטת הרשם.
בידי המערערת היתה פתוחה הדרך להגיש טען ביניים כדי שבית המשפט יכריע מה עליה לעשות עם הכספים ומשלא עשתה זאת, אין לה להלין אלא על עצמה.
השופטת סקרה במסגרת פסק הדין את הפסיקה (והמחלוקת שהפסיקה מעלה) לגבי התחרות בין מחזיק בכספי עיקול לבין החייב.
רוצים לקרוא את פסק הדין? תקדין - פסק דין
(עש"א 26353-12-11 עירית נצרת נ' א. בטון מואסי בע"מ)
ערעורה של עיריית נצרת נדחה - תחויב בתשלום לזוכה
בימ"ש השלום בחדרה דן בשאלות הנוגעות לתחרות בין עיקול אצל צד ג' לבין המחאה שמשך צד ג' לשם פירעון החוב מושא העיקול
25.06.12
תאריך עדכון: 25.06.12
2 דק'
רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים
הבעל גילה לאשתו על ערש דווי: רוקנתי את חשבון הבנק לאורך שנים
בתביעה שמנהלת אלמנה כנגד הבנק שלה היא תוהה כיצד אפשר לבעלה המנוח לרוקן את החשבון שלה לאורך שנים ולעשות בו כבתוך שלו
מאת:עו"ד רמה רווה
01.05.195 דק'
פשיטת רגל: מה עובר על חייב שיורד מנכסיו?
מונחים יבשים כמו הפטר, פשיטת רגל, נושים והסדר חוב מגלמים בתוכם משמעויות אין ספור עבור מי שעומד במרכזו של משבר כלכלי שמאיים למוטט את חייו. הנושים, ההגבלות, האיומים והלחצים מכל עבר לוחצים לא רק את הארנק ואת חשבון הבנק אלא גם את הרוח והנשמה. מוצא אפשרי של אדם שיורד מנכסיו ונושים רבים מתדפקים על דלתותיו הוא לבקש להיות מוכרז כפושט רגל. מה זה אומר? מתי ניתן להגיש בקשה לפשיטת רגל? כיצד מסייע עורך הדין בנושא ואיך כל זה יכול להקל על פושט הרגל?
מאת:עו"ד איתי בר
19.05.158 דק'
הוצאה לפועל או הסכם פשרה?
הפסדת במשפט? זכית? בין אם אתה חייב ובין אם אתה זוכה בהוצאה לפועל, כדאי לך לחשוב על הסדר פשרה. מה כולל הסדר פשרה ומהם היתרונות שלו? הנה כל מה שחשוב לדעת בנושא.
מאת:מערכת משפטי
15.04.102 דק'