ביהמ"ש המחוזי בירושלים גזר את דינה של האם מבית שמש, שהורשעה במספר עבירות רב של תקיפה בנסיבות מחמירות (עשרים וחמש עבירות לפחות, ובן זוגה הורשע בעשר עבירות לפחות) ושלוש עבירות של התעללות בקטין, וקבע כי היא תישלח לכלא ל-4 שנות מאסר בפועל. בעלה של הנאשמת נדון ל-6 חודשי מאסר בפועל.
השופטת נאוה בן-אור כתבה בגזר הדין, כי במהלך ניהול המשפט נפרשה בפניה תמונה קשה ביותר, של התנהלות פוגענית שיטתית של האם כלפי ילדיה. התנהלות זו הייתה מלווה בפאסיביות מודעת של האב, שנמנע מלהפסיק את התנהגות האם, ולעיתים אף סייע לה באופן אקטיבי. "המדובר במעשי אלימות פיזיים ובהתעללות נפשית גם יחד", קבעה השופטת.
שגרת עונשים קשה
השופטת ציינה, שמדובר בבית שהתנהל תוך שגרת עונשים קשה, יומיומית וכואבת, גם מהבחינה הפיזית וגם מהבחינה הרגשית. העונשים כללו טפטוף מים על הילדים כדי להעירם בבוקר, מכות בידיים ובחגורה, במקלות ובכבל חשמל. עונשים אחרים כללו גזירת שיער לבנות, כך שנוצרו בראשן קרחות חלקיות, השחתה חוזרת ונשנית של ציוד ספורט של אחד הבנים ועוד. כמו-כן נמנעה מהילדים יציאה מן הבית ולעיתים נמנעה מהם כניסה אל הבית, ובשל כך נאלצו לבלות לילות שלמים במחסן.
השופטת קבעה, כי שיקולי גמול, המביאים בחשבון את מעשי ההתעללות הקשים והממושכים, קוראים להטלת עונש מאסר ממושך- וודאי כלפי האם, אך גם כלפי האב, אשר התעלם באופן מוחלט מהפגיעה האכזרית והמתמשכת בילדיו. עם זאת, יש לקחת בחשבון שיקולים נוספים, כמו מצבה הקשה של האם בכלא, בעיותיה הבריאותיות והפרעת האישיות החמורה ממנה היא סובלת.
בסיכום, ביהמ"ש קבע, כי שיקולי גמול מחייבים מתן ביטוי להוקעה ולסלידה שבמעשיהם של הנאשמים על דרך של מאסר בפועל. עם זאת, יש להבחין בין האם, שהתעללה במהלך שנים ארוכות בילדיה באופן אקטיבי, לבין האב שחטא בעיקר במחדל קשה וממושך. בהתאם לכך, נגזר על האם עונש מאסר של 4 שנים בפועל, כאמור, ועל האב עונש מאסר בפועל של חצי שנה. (פ 152/08 מדינת ישראל נ' פלונית).
• ב"כ המאשימה: עו"ד דן בהט
• ב"כ הנאשמים: עו"ד גיל דחוח, עו"ד יאיר נהוראי
האם מבית שמש שהתעללה בילדיה תשב 4 שנים בכלא
מדובר בבית שהתנהל תוך שגרת עונשים קשה, יומיומית וכואבת
14.01.10
תאריך עדכון: 14.01.10
2 דק'

רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

פיטורים בגלל מילואים: 41% מחיילי המילואים איבדו את עבודתם במהלך המלחמה - מה אומר החוק?
מלחמת שבעה באוקטובר הביאה לגיוס מסיבי של מילואימניקים, שעזבו הכל כדי להיכנס מתחת לאלונקה. אך הנתונים מדאיגים: מעל 40% מחיילי המילואים איבדו את מקום עבודתם במהלך השירות. מה הן הזכויות שלהם והאם החוק מגן עליהם מפני פיטורים?
מאת:ליהי גיאת - מערכת זאפ משפטי
01.04.2519 דק'

צו מניעה למניעת פיטורי בכירים שלא כדין: מתי וכיצד ניתן להפעיל את הסעד המשפטי?
כאשר מעסיק מחליט לפטר מנהל בכיר בניגוד לחוק, מדובר בפעולה שעלולה לגרום לנזק אישי ומקצועי משמעותי. צו מניעה זמני הוא הכלי המשפטי המאפשר לעובד למנוע את הפיטורים עד לבירור העניין בבית הדין
30.03.254 דק'

תקציב המדינה 2025: כספים קואליציוניים, קיצוץ רוחבי ותוספת לביטחון – איך זה משפיע על הציבור?
בעוד ישראל מתמודדת עם השלכות המלחמה ומשבר כלכלי מתמשך, המרוץ הקואליציוני לאישור תקציב המדינה לשנת 2025 בשיאו. "השלכות אישור התקציב תהיינה העמקת העוני והרחבת הפערים", אומר פרופ' ירון זליכה, לשעבר החשב הכללי במשרד האוצר ומהמבקרים החריפים של המדיניות הכלכלית
מאת:ליהי גיאת - מערכת זאפ משפטי
20.03.255 דק'