ביום חמישי הקרוב, ה-16.8.2012, תיכנס לתוקף הצעת החוק שאושרה סופית בדבר פיצוי וסיוע לנוסעים בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה.
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום צרכנות
בהתאם להצעת החוק, שאושרה על ידי ועדת הכלכלה של הכנסת בראשות ח"כ כרמל שאמה-הכהן, נוסע שלא יקבל את זכויותיו לפי החוק, יוכל לתבוע ממפעיל הטיסה או ממארגן הטיסה פיצויים לדוגמה של עד עשרת אלפים שקלים.
חוק זה מחזק את מעמדם של הנוסעים במקרים שבהם הטיסה תבוטל או תעוכב. החוק מאפשר לנוסעים לקבל פיצוי במקרה כזה.
החוק מעניק לנוסעים הטבות שונות בהתאם למשך עיכוב הטיסה או ביטולה, וכולל, בין היתר: שיקותי סיוע של מזון ומשקאות (בהתאם לזמן ההמתנה), אירוח בבתי מלון ושירותי הסעה לבית מלון (אם הנוסע נאלץ לשהות לילה בשל עיכוב משמעותי בטיסה). בנוסף, במקרים של ביטול טיסה, הנוסעים יהיו זכאים להשבת הסכום ששילמו עבור טיסה שבוטלה ולפיצוי כספי, שגובהו יקבע ע"פ יעד הטיסה.
בחוק נקבעו הוראות שנועדו להתמודד עם התופעה של רישום יתר לטיסות וסירוב של מפעיל/מארגן טיסה להעלות נוסע לטיסה.
עיקרי החוק ותבנית הפיצוי
גם להקדמת טיסה החוק מתייחס, וקובע כי אם טיסה של נוסע הוקדמה ביותר מחמש שעות, הנוסע יוכל לבחור אם לטוס בה או אם לקבל החזר בגין כרטיס טיסה או כרטיס טיסה חלופי.
באשר לעיכוב טיסה, החוק קובע כי עיכוב של יותר משעתיים יאפשר לנוסע לקבל שירותי סיוע הכוללים מזון ומשקאות וכן אפשרות ליצור קשר ע"י מייל, טלפון או פקס.
אם הטיסה התעכבה בחמש עד שמונה שעות, הנוסע יוכל להחליט אם הוא מחכה לטיסה, ואז יהיה זכאי לסיוע שיכלול גם לינה בבית מלון אם יאלץ להמתין לילה, או אם הוא מעדיף שלא להמתין ואז יוכל לקבל את הכסף ששילם עבור אותה טיסה.
באשר לטיסה שיצאה באיחור של יותר מ-8 שעות, נקבע כי זו תיחשב לטיסה שבוטלה. נקבע, כי שר התחבורה בהסכמת שר התמ"ת ובאישור ועדת הכלכלה, יוכל לשנות את הרף של 8 שעות בטווח זמן של עד 4 שעות לשני הכיוונים. כלומר: אפשר יהיה להאריך את המועד, ולקבוע כי איחור של עד 12 שעות ייחשב לטיסה שבוטלה, או לקצר את המועד ולקבוע כי איחור של 4 שעות ייחשב לטיסה שבוטלה.
מעכשיו: הטיסה בוטלה? תהיו זכאים לפיצוי!
חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה) נכנס לתוקף. מהיום - שיפור ניכר במעמדם של הטסים
16.08.12
תאריך עדכון: 16.08.12
2 דק'

רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

פיטורים בגלל מילואים: 41% מחיילי המילואים איבדו את עבודתם במהלך המלחמה - מה אומר החוק?
מלחמת שבעה באוקטובר הביאה לגיוס מסיבי של מילואימניקים, שעזבו הכל כדי להיכנס מתחת לאלונקה. אך הנתונים מדאיגים: מעל 40% מחיילי המילואים איבדו את מקום עבודתם במהלך השירות. מה הן הזכויות שלהם והאם החוק מגן עליהם מפני פיטורים?
מאת:ליהי גיאת - מערכת זאפ משפטי
01.04.2519 דק'

תקציב המדינה 2025: כספים קואליציוניים, קיצוץ רוחבי ותוספת לביטחון – איך זה משפיע על הציבור?
בעוד ישראל מתמודדת עם השלכות המלחמה ומשבר כלכלי מתמשך, המרוץ הקואליציוני לאישור תקציב המדינה לשנת 2025 בשיאו. "השלכות אישור התקציב תהיינה העמקת העוני והרחבת הפערים", אומר פרופ' ירון זליכה, לשעבר החשב הכללי במשרד האוצר ומהמבקרים החריפים של המדיניות הכלכלית
מאת:ליהי גיאת - מערכת זאפ משפטי
20.03.255 דק'

דו"ח בנק ישראל: הבינה המלאכותית תשנה את שוק העבודה ותסכן 20% מהמשרות
בנק ישראל מזהיר: חמישית מהעובדים במשק נמצאים בסיכון תעסוקתי עקב התקדמות הבינה המלאכותית, ובעיקר נשים במקצועות שירות לקוחות ופקידות. דו"ח מקיף חושף את ההשפעות הצפויות וקורא להכשרות מקצועיות מותאמות
מאת:מערכת זאפ משפטי
13.03.256 דק'