ניצולי שואה רבים אינם מודעים לכך שפרט לזכויותיהם לקבלת פיצויים בגין נרדפותם מגרמניה, דרך ועידת התביעות או ממשרד האוצר, ייתכן שקיימת אפשרות עבורם לקבלת קצבת זקנה מהמוסד לביטוח הלאומי הגרמני.
עיקר הניצולים להם הנושא רלוונטי הינם אלו אשר נולדו לפני שנת 1937.
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום פיצויים לניצולי שואה
התשלומים משולמים לניצולים אשר עבדו מתוך רצון (להבדיל מעבודות שבוצעו בכפייה ועבודות פרך) בגטאות המוגדרים על ידי הגרמנים כגטאות סגורים, בתקופת מלחמת העולם השנייה.
מדובר בגטאות שהיו פזורים במדינות מזרח אירופה השונות וכן הגטו בעיר סלוניקי שביוון.
קצבת הזקנה הנ"ל, כוללת תשלום חודשי וכן תשלום רטרואקטיבי באותם המקרים שהוגשה בקשה מוקדמת לפני 30.6.2003, אך זו נדחתה בהתאם להנחיות שהיו אז בתוקף.
חידוש התביעות שנדחו בעבר
ביוני 2009 , חל שינוי בהנחיות שאפשר את חידוש התביעות שנדחו בעבר. חשוב להוסיף, שבמקרים הרלוונטיים, בוטלה הגבלת הגיל שהייתה בעבר וכיום הזכאות מותנית בכך שהניצול היה לפחות בן 4 בתחילת הרדיפה.
בנוסף לתגמול החודשי, עדיין קיימת אפשרות להגשת תביעות לתשלום חד פעמי בגובה של 2000 יורו , לאותם ניצולים, והתשלום יתקבל בנוסף לקצבת הזקנה הגרמנית, כך שניצול השואה יקבל את שני התגמולים.
לאחרונה, התקבלה החלטה המאפשרת ליורשים של מי שעומד בקריטריונים המפורטים לעיל לקבל תגמול חד פעמי, גם אם ניצול השואה כלל לא הגיש תביעה בעודו בחייו, ובלבד שנפטר לאחר התאריך 27.6.2002.
בעת בחירת עורך דין מייצג לשם הגשת תביעה מסוג זה, יש לשים לב שמדובר בעורך דין המצוי בקריטריונים הסוציאליים הגרמניים, שכן מיצוי של כל קריטריון יכול להגדיל הן את הקצבה החודשית והן את התגמול הרטרואקטיבי. פעולה לא מקצועית של עורך הדין המייצג יכולה לגרום אף לדחיית התביעה.
זכויות ניצולי שואה מהממשלה הגרמנית
ניצולי שואה לא בהכרח מודעים לכך: ישנה אפשרות לקבל קצבת זקנה מהמוסד ביטוח לאומי הגרמני


דוד ידיד משרד עו"ד ונוטריון
משרד עורכי דין ונוטריון דוד ידיד מעניק שירות וייעוץ בנושא דרכון ואזרחות פורטוגלית/ספרדית. המשרד מלווה את לקוחותיו בהליכי הוצאת אזרחות/דרכון ספרדי/פורטוגלי. תחום נוסף: מימוש זכויות לניצולי שואה. המשרד עוסק בתחום זה מיום היווסדו ומתמחה בתחום מימוש הזכויות לניצולי שואה בארץ ובמדינות אחרות. המשרד מונה 12 אנשי מקצוע המטפלים בכל שלבי התביעה להשגת פיצויים
מאמרים נוספים

פסיקת בג"ץ בעניין ראש השב"כ: רונן בר יישאר בינתיים בתפקידו
בהחלטה דרמטית שהגיעה לאחר דיון סוער, התערב בג"ץ בהחלטת הממשלה לפטר את ראש השב"כ רונן בר. פסיקת בג"ץ בעניין ראש השב"כ משקפת קרע עמוק בין הרשויות ומעלה שאלות על גבולות הסמכות

צו מניעה למניעת פיטורי בכירים שלא כדין: מתי וכיצד ניתן להפעיל את הסעד המשפטי?
כאשר מעסיק מחליט לפטר מנהל בכיר בניגוד לחוק, מדובר בפעולה שעלולה לגרום לנזק אישי ומקצועי משמעותי. צו מניעה זמני הוא הכלי המשפטי המאפשר לעובד למנוע את הפיטורים עד לבירור העניין בבית הדין

חוב מזונות בהוצאה לפועל: הגבלות, סנקציות והדרכים להתמודד
חוב מזונות הוא מהחובות הקשוחים ביותר בהוצאה לפועל ויכול להוביל לסנקציות חמורות כמו עיכוב יציאה מהארץ, הגבלות על חשבון הבנק ואפילו מאסר. אילו צעדים ניתן לנקוט כדי להתמודד ביעילות עם חוב מזונות ולהימנע מההשלכות הקשות