בית הדין האזורי לעבודה בת"א שלל פיצויי פיטורין מעובדת שגרירות ארה"ב בישראל, אשר פוטרה לאחר 19 שנות עבודה בשגרירות לאחר שהתברר, כי הייתה מעורבת בהעברת מידע פנימי וחסוי מהשגרירות לעורך דין עימו הייתה מיודדת.
למציאת עו"ד דיני עבודה באינדקס משפטי
השגרירות טענה, כי התובעת, אשר עבדה בשגרירות החל מיום 18.9.85 ועד יום 10.6.04, אז פוטרה מעבודתה באופן מיידי, עשתה מעשים אסורים בכך שמסרה לעורך-דין איתו הייתה מיודדת פרטים בנוגע למסורבי ויזות לארצות הברית, כגון: סיבת הסירוב, שמות, תאריכי לידה ופרטים אישיים נוספים. התובעת עשתה זאת ללא ידיעת או אישור הקונסול או אחד מעובדי השגרירות, וכל זאת כאשר היא מועסקת בתפקיד שנדרש להפגין בו רמת אמינות ונאמנות גבוהים במיוחד.
התובעת הודתה במספר הזדמנויות שעשתה את מה שמיוחס לה, אך טענה כי לא היה מדובר במעשים חמורים שמצדיקים את פיטוריה, ולא הייתה כל סיבה לשלול ממנה את זכותה לפיצויי פיטורין ולהודעה המוקדמת.
העובדת בצעה מעשים חמורים
נשיאת בית הדין, השופטת פוגל, קבעה כי מעשי התובעת היו חמורים, שכן היא העבירה מידע רגיש מבלי שהייתה לה סיבה או רשות לקבל את המידע ממחלקת הויזות שבה עבדה. התובעת בצעה הפרה קונסולרית משמעותית, פעילות לא אתית ואף חשפה את ארה"ב לסיכון בטחוני.
בהתאם לכך, קבעה השופטת, לא נפל פגם בהחלטה לפטר את התובעת מעבודתה באופן מיידי.
כן נקבע, כי הפעלת הסנקציה של שלילת פיצויי הפיטורים מהתובעת הייתה מוצדקת, ואין מקום להתערב בה.
בהמשך לכך, השופטת דחתה את תביעת התובעת לפיצויים בשל עוגמת נפש ולדמי אבטלה. השופטת חייבה את התובעת בהוצאות המשפט של ממשלת ארה"ב ושכר טרחת עו"ד בסך של 30,000 שקלים מע"מ.
(עב 4106/05 אירנה שייקביץ נ' ממשלת ארצות הברית).
• ב"כ התובעת: עו"ד אמיר גולדפרב
• ב"כ הנתבעת: עו"ד חגי כרמון ועו"ד רקפת כרמון