"אני בן 59 , חולה פרקינסון מזה שלוש שנים, עובד ומשתכר כ- 10,000 שקלים ברוטו בחודש. רציתי לדעת מה הזכויות המגיעות לי מביטוח לאומי כיום, כחולה פרקינסון?"
מאחר ואתה עובד כיום, הזכויות המגיעות לך מביטוח לאומי מוגבלות. עם זאת, מכיוון שמחלתך היא נוירולוגית, תוכל לפנות בתביעה לקביעת מוגבלות בניידות, ללא קשר להיותך עובד או לרמת הכנסתך. בוועדה הרפואית של משרד הבריאות ייקבע אחוז המוגבלות בניידות ולאחריה תצטרך לפנות בתביעה להטבות על-פי הסכם הניידות, אותן תקבל מהמוסד לביטוח לאומי. ההטבות הן: תג חניה לרכב נכה, פטור מאגרת רישוי רכב, קצבת ניידות והלוואה עומדת (פטור ממכס) בעת רכישת רכב חדש.
"ואם אני שוקל לפרוש מהעבודה מסיבות רפואיות מה עליי לעשות?"
ראשית, בדוק האם יש לך כיסוי ביטוחי דרך מקום העבודה המכסה אירוע של אובדן כושר עבודה. במידה שכן - פנה בתביעה לחברת הביטוח או קרן הפנסיה. חברת הביטוח רשאית לבחון את דרגת אובדן כושר העבודה שלך. אם אתה מתכנן פרישה הדרגתית, בדוק האם קיימת אפשרות לקבל פיצוי בגין אובדן כושר עבודה חלקי. זכור לקבל ממעבידך את כל הזכויות הסוציאליות המגיעות לך בעת פרישה על בסיס רפואי.
"אם אפרוש, אוכל לממש את הזכויות המגיעות לי גם בביטוח לאומי?"
לרוב, הכספים שתקבל - מהמוסד לביטוח לאומי ומחברות הביטוח - יעלו על הכנסתך נטו מעבודה כיום. כחולה פרקינסון עם אובדן כושר עבודה תהיה זכאי לקצבת נכות כללית. הוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי תקבע לך, במידה שתעבור את הסף הנדרש, את דרגת אי הכושר ותזכה אותך בקצבת נכות כללית בהתאם. כמו כן, אם אתה זקוק לעזרה בפעולות יומיום, תוכל לפנות גם בתביעה לקצבת שירותים מיוחדים.
שילוב קיצבאות אלה עשוי להגיע לסכום חודשי של כ 7000- שקלים. אם תרצה להמשיך לעבוד בכל זאת, תוכל לעשות זאת במידה שהכנסתך לא תהיה גבוהה יותר ממה שקבוע בחוק לרון, המאפשר לך לקבל גם קצבת נכות כללית מביטוח לאומי וגם משכורת ממקום עבודתך.
זכויות חולי פרקינסון - מה מגיע לי?
זכויות בביטוח לאומי ואובדן כושר עבודה
11.11.13
תאריך עדכון: 11.11.13
2 דק'
עו"ד רונן אבניאל (ביטוח לאומי)
עו"ד רונן אבניאל – כבר כמעט 30 שנה אתכם מול הביטוח הלאומי, חברות הביטוח ומשרד הביטחון.
מאמרים נוספים
החשיבות של עריכת ייפוי כוח מתמשך
מהו ייפוי כוח מתמשך, מהי ההגדרה שלו, מתי נדרש להשתמש בו ומי מוסמך לערוך אותו? כל מה שחשוב לדעת על המסמך שחשוב לערוך, גם בגיל צעיר
23.12.246 דק'
האם חייבים לקבל אישור כדי לקיים אירוע בחצר משותפת?
פסיקה חדשה קובעת: שימוש סביר בחצר משותפת לאירועים משפחתיים היא זכות בסיסית. "זו הכרה חשובה בצרכים החברתיים של דיירים", מסבירה עו"ד קרן כץ, מומחית לדיני מקרקעין | מדריך לשימוש נכון בשטחים המשותפים
22.12.245 דק'
ניצחון של אמא: כך ליווי משפטי הציל משפחה מפירוק
במקרה מרגש ומלא תהפוכות, הצליחה עו"ד ירדן שלומי להפוך סיפור של כאב וסבל לסיפור של תקווה והצלחה. תיק משפטי מורכב, שהחל בהליך לשמירת מוגנות הילדים, המשיך בבקשה להוצאת ילדים ממשמורת הוריהם והסתיים בנצחון האם על עצמה ועל המערכת
16.12.244 דק'