ביהמ"ש המחוזי בחיפה פסק לזכותה של נאנסת פיצויים בסך של 500,000 שקלים. זאת, במסגרת תביעה אזרחית שהגישה הנאנסת נגד האדם שהורשע בביצוע העבירות נגדה. הפיצויים נפסקו בנוסף על הפיצויים שנפסקו לטובתה בהליך הפלילי. כמו-כן ביהמ"ש חייב את המורשע באונס לשלם לתובעת את הוצאותיה בסך של 50,000 שקלים.
האונס התרחש בשנת 2006- התובעת הייתה בת 15.5 והנתבע בן 16. הוא גרר אותה למחסן חשוך ואנס אותה באיומי סכין. האונס התבצע על רקע היכרות קודמת וטענה לנקמה. בהליך הפלילי, הנאשם (הוא הנתבע) נדון, בין היתר, למאסר לתקופה של 7 שנים, מתוכן 5 בפועל. כמו-כן הנאשם חויב לפצות את התובעת ב-50,000 שקלים.
בפסק דין זה, אשר ניתן על דרך הפשרה, ציין סגן הנשיא השופט ברלינר, כי ע"פ פסיקת ביהמ"ש העליון, אין לפסוק פיצויים עונשיים במקרים שמקורם ברשלנות, אפילו אם מדובר ברשלנות חמורה, אך כאשר מדובר בעבירות פליליות, אפשרי שביהמ"ש יפסוק פיצויים עונשיים. ע"פ ביהמ"ש העליון, ניתן יהיה לפסוק פיצויים עונשיים גם לאחר ענישה פלילית במקרים חריגים שבחריגים.
מקרה "חריג שבחריגים"
מקרה זה, קבע השופט, נמנה עם קבוצת המקרים ה"חריגים שבחריגים" המצדיקים פסיקת פיצוים עונשיים לאחר ענישה פלילית (הנתבע נדון, כאמור, למאסר בפועל), והבסיס לכך נמצא בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. "כבודה של התובעת נפגע קשות על ידי האינוס", כתב השופט בפסק הדין. "כבוד זה, מסופקני אם ניתן יהיה להשיב לה על ידי פסיקת פיצויים בראשי הנזק השונים, לרבות בראש הנזק הלא ממוני אשר ביכולתם להשיב במידת מה את המצב לקדמותו, אך עדיין המצב המושב בעקבות פיצויים כאלה הוא רחוק ביותר ממצבה של תובעת שנאנסה כפי שהיה לפני מעשה האינוס".
לפיכך, קבע השופט כי הנתבע ישלם לתובעת פיצויים של 500,000 שקלים וכן הוצאות של 50,000 שקלים. (ת"א 13552-03-09 פלונית נ' פלוני).
• ב"כ התובעת: עו"ד גב' מישאל
• ב"כ הנתבע: עו"ד שאהין
נאנסת תקבל פיצויים של 500,000 שקלים
בחורה שנאנסה במחסן חשוך תקבל פיצויים של חצי מליון שקלים. כך קבע ביהמ"ש המחוזי בחיפה.
31.01.10
תאריך עדכון: 31.01.10
2 דק'

רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

כך תמקסמו את הפיצויים אחרי תאונת דרכים – הטעויות שחייבים להימנע מהן
חושבים שאם חזרתם לעבודה אחרי תאונה אין לכם זכות לפיצוי? חותמים על מסמכים בלי לבדוק? זה בדיוק מה שעלול לפגוע בזכויות שלכם. עו"ד סימונה גולדמן מימון מסבירה איך לפעול נכון מהרגע הראשון לאחר התאונה
30.03.254 דק'

צו מניעה למניעת פיטורי בכירים שלא כדין: מתי וכיצד ניתן להפעיל את הסעד המשפטי?
כאשר מעסיק מחליט לפטר מנהל בכיר בניגוד לחוק, מדובר בפעולה שעלולה לגרום לנזק אישי ומקצועי משמעותי. צו מניעה זמני הוא הכלי המשפטי המאפשר לעובד למנוע את הפיטורים עד לבירור העניין בבית הדין
30.03.254 דק'

תקציב המדינה 2025: כספים קואליציוניים, קיצוץ רוחבי ותוספת לביטחון – איך זה משפיע על הציבור?
בעוד ישראל מתמודדת עם השלכות המלחמה ומשבר כלכלי מתמשך, המרוץ הקואליציוני לאישור תקציב המדינה לשנת 2025 בשיאו. "השלכות אישור התקציב תהיינה העמקת העוני והרחבת הפערים", אומר פרופ' ירון זליכה, לשעבר החשב הכללי במשרד האוצר ומהמבקרים החריפים של המדיניות הכלכלית
מאת:ליהי גיאת - מערכת זאפ משפטי
20.03.255 דק'