כבר כמה חודשים טובים שאת מתחבטת בשאלה- להתפטר או להמשיך להעסיק את המטפלת? המטפלת נחמדה, מטפלת היטב בילדייך הקטנים, את די מרוצה ממנה. גם העבודה בסדר. את נהנית להגיע בכל יום למשרד- העבודה נחמדה, גם האנשים טובים. אבל, וזה אבל גדול, מבחינה כלכלית את ממש לא בטוחה ש"כל הסיפור הזה" שווה. את משלמת למטפלת כמעט כמו השכר שאת מרוויחה. כמעט? יש חודשים שבהם המטפלת מרוויחה יותר ממך.
האם תוכלי לנכות את הוצאות השגחת הילדים?
למציאת עו"ד מיסים באינדקס משפטי
ב-30 באפריל 2009 נתן ביהמ"ש העליון את פסק דינו בנוגע לערעור פקיד השומה נגד גב' ורד פרי שהוגש על פסיקת ביהמ"ש המחוזי בעניינה, וקבע כי הוצאות ההשגחה על ילדים (מטפלת, מעון) הן הוצאה בייצור הכנסה, והן יותרו בניכוי כנגד ההכנסה החייבת של שני בני הזוג.
בפסק דינו של ביהמ"ש העליון נקבע, כי הוצאות ההשגחה יותרו בניכוי רק אם שני בני הזוג עובדים, וכי ראוי שהוצאות ההשגחה יותרו בניכוי באופן שווה כנגד הכנסתם החייבת של כל אחד מבני הזוג. כן נקבע, כי הוצאות ההשגחה ינוכו החל בשנת המס 2010 בלי תחולה רטרואקטיבית.
תרומת הנשים לשוק העבודה
בית המשפט העליון ציין בפסק הדין, כי הגיע הזמן שבישראל הוצאות השגחה על ילדים יוכרו כהוצאה בייצור הכנסה. לדברי השופט אליעזר ריבלין: " השמת הילדים תחת השגחה מהווה הכרח שבלעדיו אין ההורה יכול להפיק הכנסות – הכרח שנובע מאחריותם הטבעית של הורים על ילדיהם - אחריות המעוגנת גם בחובה החוקית שמוטלת על ההורים".
את משלמת למטפלת כמעט כמו השכר שאת מרוויחה. כמעט? יש חודשים שבהם המטפלת מרוויחה יותר ממך. האם תוכלי לנכות את הוצאות השגחת הילדים?
כמו-כן בית המשפט העליון התייחס לערך השוויון ולתרומתן של הנשים לשוק העבודה, שכן אם הוצאות ההשגחה על ילדים לא יוכרו, נשים רבות לא יוכלו לצאת לשוק העבודה ולהשתלב בו, וכדברי ביהמ"ש: " ההכרה בתרומתן של הנשים לשוק העבודה חוצה את גבולות רמת ההכנסה. היא אינה מצטמצמת ליתרון המסי או הכספי שנוצר להן בשל יתרת ההכנסה על ההוצאה. הימנעות מהכרה בהוצאות הטיפול וההשגחה היא שריד חסר ערך, ובענייננו גם נוגד את החוק, לחלוקה הארכאית של תפקידי בני-הזוג שלפיה טבעם של דברים הוא שבת-הזוג אמונה על הטיפול ועל ההשגחה...".
יש לציין, כי פסק-דין חשוב זה עוד לא נבחן בפועל. הוא זוכה לתמיכה רבה בקרב האמהות העובדות והציבור הרחב, אך משרד האוצר לא תומך בפסק הדין, משום שלטענתו התוצאה שלו משמעה הכבדה על הקופה הציבורית.