האם "משרה מלאה" לעניין תשלום שכר מינימום, היא משרה בת 186 שעות חודשיות או שניתן במקרים מסוימים להגדיר משרה מלאה אחרת לעניין תשלום שכר מינימום?
זו השאלה שעמדה בפתח הערעור שהגיש חשמלאי אשר עבד בחברת החשמל המזרח ירושלמית לבית הדין הארצי לעבודה.
המערער עבד בחברת החשמל המזרח ירושלמית ממאי 2001 ועד דצמבר 2005. בית הדין האזורי בירושלים דחה את התביעה לתשלום הפרשי שכר מינימום ולפיצויי הלנה מוגדלים, וקבע כי המערער - שהועסק בהיקף של 41 שעות שבועיות - אינו זכאי להפרשי שכר מינימום מאחר שלא הועסק ב"משרה מלאה".
בערעור שהגיש המערער לבית הדין הארצי טען, כי הוא זכאי להפרשי שכר מינימום, שכן הוא הועסק במשרה מלאה כפי שהוגדרה לעובדים במחלקתו (41 שעות שבועיות), וכן טען כי אין לכלול את תוספת השכר המכונה "הרף המינימלי" כחלק משכר המינימום המגיע לו.
חברת החשמל טענה מנגד, כי שכרו של המערער שולם בהתאם לאחוזי המשרה בהם הועסק בפועל, שהם 97% משרה. הגדרת משרה מלאה אצל חברת החשמל המזרחית היא חודש עבודה בן 186 שעות ושבוע עבודה בן 43 שעות שבועיות.
לחצו כאן לקריאה מורחבת בתחום זכויות עובדים
"כנהוג במקום עבודתו"- די בכך לתשלום שכר מינימום
השופט עמירם רבינוביץ קבע בערעור, כי יש לקבל את עמדת המערער בנוגע להיקף משרתו, ולקבוע כי הוא הועסק במשרה מלאה "כנהוג במקום עבודתו".
ע"פ חוק שכר מינימום, עובד שהועסק במשרה מלאה כנהוג במקום עבודתו, זכאי לתשלום שכר המינימום.
מכך עולה, כי המערער זכאי להפרשי שכר מינימום בין השכר שקיבל בפועל לבין שכר המינימום נכון למועד העסקתו בחברת החשמל המזרח ירושלמית.
השופט הוסיף, כי קביעה זו מתיישבת עם מציאות חיי העבודה בישראל ועם ההגדרות המשתנות של "משרה מלאה" במגזרי העבודה השונים. כך למשל, משרה מלאה של עובדי הוראה מוגדרת כמשרה בת 24-30 שעות שבועיות.
לאור האמור, נקבע, כי הפרשי שכר המינימום ישולמו כשהם נושאים הפרשי הצמדה וריבית מהיום בו היה צריך להשתלם כל תשלום ועד לתשלום המלא בפועל.
מסכום זה יש לקזז את הסכומים ששולמו למערער במסגרת ההליכים לפני בית הדין האזורי (סך של 25,664 ש"ח) כשהם נושאים הפרשי הצמדה וריבית ממועד תשלומם בפועל למערער ועד למועד תשלום ההפרשים בגין שכר מינימום על פי פסק הדין שבערעור.
בנוסף, חויבה חברת החשמל המזרח ירושלמית לשלם למערער הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בשתי הערכאות בסך 7,000 ש"ח בצירוף מע"מ.
שאר טענות המערער- נדחו.
מהי משרה מלאה לעניין תשלום שכר מינימום?
ביה"ד הארצי לעבודה: עובד שהועסק במשרה מלאה "כנהוג במקום עבודתו", גם אם מדובר בפחות מ-186 שעות בחודש, זכאי לתשלום שכר מינימום.
23.02.10
תאריך עדכון: 23.02.10
3 דק'

רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

משתכרים מבונוסים ועמלות? ייתכן שמגיעים לכם עשרות אלפי שקלים
"רוב העובדים לא יודעים שתשלום קבוע שמכונה בונוס עשוי להיחשב כעמלה המזכה בהפרשות סוציאליות מלאות", אומרת עו"ד לדיני עבודה, אורנה שמריהו. גם אתם עשויים לגלות שמגיע לכם הרבה יותר ממה שחשבתם
12.03.256 דק'

המהלך להדחת היועמ"שית - האם הוא יצליח? ראיון מיוחד עם עו"ד עופר ברטל
בעיצומם של אתגרים משפטיים משמעותיים, הן בישראל והן בזירה הבינלאומית, הממשלה מחליטה לנקוט בצעד דרמטי: הדחת היועמ"שית גלי בהרב-מיארה. עו"ד עופר ברטל מסביר למה צעד כזה עלול לפגוע לא רק במערכת המשפט בישראל אלא גם במעמדנו בעולם וגם: את מי זה משרת?
מאת:ליהי גיאת - מערכת זאפ משפטי
10.03.257 דק'

אי צלילות הדעת? על יתרונותיו של ייפוי כוח מתמשך על פני מינוי אפוטרופוס
בעבר, כאשר אדם איבד את צלילות דעתו, משפחתו נאלצה לעבור הליך משפטי מסובך למינוי אפוטרופוס שיקבל החלטות בשמו. כיום, בזכות ייפוי כוח מתמשך, ניתן להבטיח מראש שליטה מלאה על העתיד. על הכלי המשפטי החדשני שחוסך זמן, כסף ומחלוקות משפחתיות
09.03.254 דק'