אורנה פידלמן, עובדת סוציאלית, החלה לעבוד בית אבות בשנת 1998. ב-9 בספטמבר 2006 ילדה פידלמן את בתה, ויצאה לחופשת לידה. בתום חופשת הלידה הודיעה פידלמן על יציאה לחופשה ללא תשלום (חל"ת).
פידלמן ביקשה לשוב לעבודתה בתום חופשת הלידה והחל"ת.
ב-13 במאי 2007 נערכה פגישה בין פידלמן לבין מנהל כח האדם בבית האבות, והיא הודיעה לו כי תשוב לעבודה ב-1 ביוני 2007. אולם, לפני שהספיקה לחזור לעבודתה, ב-28 במאי 2007 נמסרה לפידלמן הודעה על סיום עבודתה.
השופטת יפה שטיין בחנה האם פיטורי התובעת היו חוקיים, והאם ניתן לראות בפגישה עם מנהל כח האדם שימוע.
לא נערך שימוע של ממש
ראשית, נקבע כי לא נערך לתובעת שימוע על פי דין.
הפגישה בין פידלמן למנהל כח האדם נקבעה ביוזמת פידלמן. "לא יעלה על הדעת שהתובעת הייתה יוזמת את פגישת השימוע של עצמה, כאשר אין חולק (כפי שגם עולה מהמוסכמות) כי רצתה להמשיך לעבוד", קבעה השופטת.
זאת ועוד, מנהל כח האדם העיד כי אין לו את הידע המקצועי לעניין עבודתה של פידלמן וכי תפקידו הוא בתחום המנהלי. אם כך, תמהה השופטת, לא ברור כיצד יכול היה לערוך לה שימוע של ממש, כאשר אין לו את הכלים כדי לבחון את תשובותיה לטענות כנגדה.
בהמשך נקבע, כי פיטורי התובעת היו בניגוד לחוק עבודת נשים, שכן התובעת לא פוטרה לאחר המועד הקבוע בחוק (60 יום מיום החזרה מחופשת הלידה) , ומנהל כח האדם אף לא פנה למפקחת על חוק עבודת נשים לקבל היתר לפיטוריה בזמן שהייתה בחופשת הלידה.
לפיכך, נקבע כי פידלמן פוטרה שלא כדין - בניגוד לחוק עבודת נשים וללא שימוע כדין.
בית האבות חויב לשלם לפידלמן פיצויים בגובה 25,000 שקלים.
ליחצו כאן לקריאה מורחבת בנושא זכויות עובדים!
תקדין - פסק דין
(ע"ב 2763/07 פידלמן אורנה נ' בית אבות נווה שמחה)
• ב"כ התובעת: עו"ד דור נוריאל
• ב"כ הנתבעים: עו"ד יקירביץ אלעזר
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום עבודה ופנסיה