לפני מספר ימים, ב-12 באוגוסט 2010 מינה בימ"ש המחוזי בירושלים מפרק זמני לחברת ארי יוסי אבטחה ושירותים, אשר מונה 800 עובדים, ממוקמת בירושלים, ופועלת במספר פרויקטים ברחבי הארץ. זאת, בעקבות בקשה בהולה שהגישו 13 מעובדי החברה, אשר לא קיבלו את משכורת חודש יולי האחרון.
להתייעצות אוןליין בפורום דיני עבודה ופנסיה
העובדים טענו בבקשה, כי החברה נקלעה למצב של חדלות פירעון, וכי לא רק שהעובדים לא קיבלו את משכורת חודש יולי האחרון, אלא שאף לא הופרשו כספים לקרנות הפנסיה וביטוחי המנהלים שלהם, בניגוד לחוק.
עוד נטען, כי ב-10 באוגוסט פנו העובדים להנהלת החברה, וביקשו לקבל את שכרם, אך נאמר להם כי בשל קשיים תזרימיים, החברה נכנסה למצב של חדלות פירעון, והיא לא יכולה לשלם את חובותיה, לרבות שכר העובדים.
עובדי חברת השמירה טענו, כי מאחר שהשכר שמגיע להם לא שולם, חלקם החלו לנטוש את עמדות השמירה שלהם ברחבי הארץ. לדברי העובדים: "לחברה חובות כבדים לרשויות המס, לספקים ולנותני שירות ולפי דו"ח של רשם החברות, כל נכסי החברה משועבדים ללא הגבלה בסכום לנושיה".
השופטת חנה בן-עמי, אשר דנה בבקשה, מינתה את עוה"ד יצחק מינא כמפרק זמני לחברת האבטחה ארי יוסי, וקבעה כי התיק יועבר לדיון בבקשת הפירוק.
נציין, כי בשנה האחרונה חב' האבטחה ארי יוסי נחלה הפסדים בבית הדין לעבודה, עד למתן צו הפירוק לפני מספר ימים.
כך למשל, ב-10 באוגוסט 2010 קיבל בית הדין האזורי לעבודה בירושלים תביעה של עובד חב' ארי יוסי אבטחה ושירותים בע"מ לקבלת זכויות עובדים שמגיעות לו, ביניהן: פיצויי פיטורין, פדיון ימי חופשה, דמי הבראה וגמול עבור עבודה בשעות נוספות. בסיכום, חויבה החברה לשלם לתובע סכום של, 56,300 שקלים ו-3,000 שקלים שכ"ט עו"ד.
(תע"א 1584-09 גבועה נ' ארי יוסי אבטחה ושירותים בע"מ)
מוקד חירום לעובדי חברת האבטחה ארי יוסי
אם אתה אחד מעובדי חב' ארי יוסי אבטחה ושירותים בהווה או בעבר, ולא קיבלת את משכורת חודש יולי האחרון - הכתבה הזו בשבילך!
19.08.10
תאריך עדכון: 19.08.10
2 דק'

רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

פיטורים בגלל מילואים: 41% מחיילי המילואים איבדו את עבודתם במהלך המלחמה - מה אומר החוק?
מלחמת שבעה באוקטובר הביאה לגיוס מסיבי של מילואימניקים, שעזבו הכל כדי להיכנס מתחת לאלונקה. אך הנתונים מדאיגים: מעל 40% מחיילי המילואים איבדו את מקום עבודתם במהלך השירות. מה הן הזכויות שלהם והאם החוק מגן עליהם מפני פיטורים?
מאת:ליהי גיאת - מערכת זאפ משפטי
01.04.2519 דק'

צו מניעה למניעת פיטורי בכירים שלא כדין: מתי וכיצד ניתן להפעיל את הסעד המשפטי?
כאשר מעסיק מחליט לפטר מנהל בכיר בניגוד לחוק, מדובר בפעולה שעלולה לגרום לנזק אישי ומקצועי משמעותי. צו מניעה זמני הוא הכלי המשפטי המאפשר לעובד למנוע את הפיטורים עד לבירור העניין בבית הדין
30.03.254 דק'

חוב מזונות בהוצאה לפועל: הגבלות, סנקציות והדרכים להתמודד
חוב מזונות הוא מהחובות הקשוחים ביותר בהוצאה לפועל ויכול להוביל לסנקציות חמורות כמו עיכוב יציאה מהארץ, הגבלות על חשבון הבנק ואפילו מאסר. אילו צעדים ניתן לנקוט כדי להתמודד ביעילות עם חוב מזונות ולהימנע מההשלכות הקשות
16.03.254 דק'