ביהמ"ש לתביעות קטנות בקריות דן בתביעה של מתווכת שעניינה השלמת יתרת תשלום דמי תיווך בגובה של 1% מע"מ מסכום ששולם עבור רכישת דירה ברחוב כנרת 51/1 בקרית אתא.
התביעה היא על יתרת סכום להשלמת דמי התיווך לאחר שהנתבע שילם למתווכת 3100 שקלים ב-5 באוקטובר 2009.
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום מקרקעין
על פי מכתבה של המתווכת, מה-20 בינואר 2010, סך דמי התיווך עבור ביצוע העסקה היה צריך להיות 5300 שקלים מע"מ ובסה"כ 6175 שקלים. כלומר: יתרת הסכום הנתבע היא 3075 שקלים.
ליעוץ בנושא תיווך, פנו לעורכי-דין מקרקעין
הנתבע, בעדותו בביהמ"ש ובכתב הגנתו הכיר בסכום של 1% מתוך הסכום האמור, והוא הודיע על הסכמתו לתשלום סכום נוסף. אולם, לטענתו הוסכם במפורש בין הצדדים בעל-פה, כי הוא לא יישא במע"מ ולכן הוספת המע"מ על ידי המתווכת נעשה שלא כדין.
לטענתו, עיון בכתב ההתחייבות מלמד, כי תוספת המילים בכתב יד "1% מע"מ" נעשתה על ידי המתווכת שלא בידיעתו ולכן הוא לא צריך לשלם את המע"מ.
העדפת הכתב
השופט ערן נווה מביהמ"ש לתביעות קטנות בקריות קיבל את התביעה, וקבע שהמסמך בכתב עדיף על עדות בע"פ. השופט הוסיף, כי הוא לא מאמין לגרסת הנתבע לפיה המתווכת הוסיפה בכתב-יד סתם כך את המילים:" 1% מע"מ", וכי הייתה הסכמה בע"פ בין הצדדים לתשלום 1% כולל מע"מ.
על-כן, נקבע כי על הנתבע לשלם למתווכת 3,075 שקלים וכן הוצאות משפט של 250 שקלים.
(ת"ק 9519-02-10 גילה מגר, תיווך גילה נ' יניב בירן)
ביהמ"ש: דמי התיווך כוללים מע"מ!
ביהמ"ש העדיף מסך בכתב על מסמך בע"פ, ופסק לטובת מתווכת דירות.
26.12.10
תאריך עדכון: 26.12.10
2 דק'
רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים
דירה בהנחה – המידע שאולי פספסתם וחשוב שתדעו
מתלבטים אם להירשם לפרויקט "דירה בהנחה"? מסקנות מההגרלה הקודמת של פרויקט "דירה בהנחה" וגם טיפים חשובים שיסייעו לכם לבחור נכון
מאת:סתיו קורן - מערכת זאפ משפטי
29.05.224 דק'
קונים דירה? 9 טיפים חשובים
הדירה נראית מדהימה וחלומית? המוכרים מאיצים בכם "לסגור עניין" ולחתום על חוזה? לפני שתחתמו, תקראו את 9 הטיפים החיוניים שימנעו טעויות קשות בעסקה
מאת:עו"ד ציון טייב
19.03.207 דק'
פירוק שיתוף במקרקעין בין יורשים - הפרדת כוחות וקרקעות
כאשר יורשים של נכסי מקרקעין יורשים אותם במשותף, הם הופכים בעל כורחם להיות שותפים במקרקעין. שיתוף במקרקעין הוא לרוב בשורה לא טובה, ומונע מבעלי המקרקעין למצות את הפוטנציאל שגלום בהם בייחוד בגלל חוסר תקשורת. הפתרון הוא 'פירוק שיתוף במקרקעין' בין יורשים בעזרתו של עורך דין המתמחה בשילוב של דיני מקרקעין ודיני ירושה
מאת:עו"ד דניאל אפרת
11.02.166 דק'