בית המשפט לתביעות קטנות באשקלון דן בתביעה שהוגשה נגד אופטיקה בע"מ- סניף אשקלון.
התובעת הגיעה לסניף כדי לערוך בדיקת עיניים לצורך קבלת אישור למשרד התעבורה. נעשתה לה בדיקת עיניים ובסופו של דבר, נאמר לה שהיא זקוקה למשקפיים לראיה למרחק, ושהיא תקבל את האישור רק לאחר שתקנה משקפיים בחנות. בנסיבות אלה, התובעת הסכימה לקנות את המשקפיים אצל אופטיקה בע"מ, ושילמה סך של 2,097 שקלים.
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום צרכנות
באותו יום, חזרה התובעת לאופטיקה בע"מ, וביקשה לבטל את העסקה, אולם אופטיקה בע"מ סירבה לבטל את העסקה. נציגי אופטיקה בע"מ הסכימו להחזיר לתובעת את הסכום ששילמה עבור המסגרות ולא עבור העדשות בטענה שכבר התחילו להכין את העדשות. זמן מה לאחר מכן, הלכה התובעת הלכה לבדיקה אחרת על ידי אופטומטריסטית אחרת, קיבלה אישור למשרד התעבורה ולא נאמר שהיא זקוקה למשקפיים מכל סוג.
בית המשפט: יש לבטל את העסקה
השופט בדימוס עמירם דננברג קבע, כי התובעת קנתה את המשקפיים בחוסר ברירה, לאור העובדות שהעמידו בפניה נציגי אופטיקה בע"מ אשר טענו כי היא זקוקה למשקפיים לראיה למרחק בעוד שבסופו של דבר התברר שהיא לא זקוקה למשקפיים לראיה מרחק.
"בהתחשב בעובדה שכבר לאחר כמה שעות הגיעה התובעת לנתבעת וביקשה לבטל את העסקה ובהתחשב בכל שאר הנסיבות שפורטו לעיל יש מקום לבטל את העסקה ואני מצווה על ביטול העסקה", כתב השופט בפסק הדין.
השופט חייב את אופטיקה בע"מ לשלם לתובעת סכום של 2,097 שקלים.
כמו-כן חויבה אופטיקה בע"מ לשלם לתובעת הוצאות משפט ואגרה בסך של 250 שקלים.
רוצים לקרוא את פסק הדין? תקדין - פסק דין
(ת"ק 36046-07-10 אידל נ' אופטיקה בע"מ- סניף אשקלון)
אופטיקה בע"מ לא ביטלה את העסקה, ותשלם
בית המשפט קבע, כי אופטיקה בע"מ היתה צריכה לבטל את העסקה עם לקוחה שביקשה לעשות כן. אופטיקה בע"מ חויבה להשיב ללקוחה את כספה ולשלם לה הוצאות.
09.05.11
תאריך עדכון: 09.05.11
2 דק'

רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

לא פשוט להיות כוכב: זכויות הספורטאי הצעיר, דמי השבחה, הסגר קטין, שחרורים ומה שביניהם
מעבר של שחקני כדורגל צעירים בין מועדונים מעלה שאלות משפטיות וכלכליות מורכבות שמהלכות בין רצון המועדונים לקבל פיצוי על ההשקעה, לבין זכות השחקן לבחור את דרכו. כיצד החוק והתקנונים מבקשים לאזן בין זכויות הקבוצות לבין עתידו המקצועי של הספורטאי?
08.04.255 דק'

פיטורים בגלל מילואים: 41% מחיילי המילואים איבדו את עבודתם במהלך המלחמה - מה אומר החוק?
מלחמת שבעה באוקטובר הביאה לגיוס מסיבי של מילואימניקים, שעזבו הכל כדי להיכנס מתחת לאלונקה. אך הנתונים מדאיגים: מעל 40% מחיילי המילואים איבדו את מקום עבודתם במהלך השירות. מה הן הזכויות שלהם והאם החוק מגן עליהם מפני פיטורים?
מאת:ליהי גיאת - מערכת זאפ משפטי
01.04.2519 דק'

צו מניעה למניעת פיטורי בכירים שלא כדין: מתי וכיצד ניתן להפעיל את הסעד המשפטי?
כאשר מעסיק מחליט לפטר מנהל בכיר בניגוד לחוק, מדובר בפעולה שעלולה לגרום לנזק אישי ומקצועי משמעותי. צו מניעה זמני הוא הכלי המשפטי המאפשר לעובד למנוע את הפיטורים עד לבירור העניין בבית הדין
30.03.254 דק'