ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ כרמל שאמה-הכהן, אישרה לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה לתיקון לתיקון פקודת ביטוח רכב מנועי, שיזמה ח"כ פניה קירשנבאום ועליה חתומים גם יו"ר הוועדה ח"כ שאמה-הכהן ועוד 28 חברי כנסת.
ההצעה נועדה להעלות את מרכיב ההעמסה (השיעור מתוך תעריף הביטוח שבו על מבוטח לשאת כתוצאה מעלויות ההשתתפות של מבטח במסגרת הפול) ובכך להוריד את ביטוח החובה (compulsory insurance) של האופנוענים.
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום ביטוח ותביעות רכוש
בדיון נדרשה הוועדה להכריע ולבחור בחלופה אחת מבין כמה חלופות שאושרו במסגרת אישור ההצעה לקריאה ראשונה, והתייחסו לשיעור של מרכיב ההעמסה שיוטל על כלל המבוטחים בביטוח החובה. שתי החלופות המרכזיות היו האם לקבוע את מרכיב ההעמסה על 6% או על 8%.
בדיון הקודם אמרה היוזמת ח"כ קירשנבאום, כי ישנה פשרה עם האוצר לפיה מרכיב ההעמסה יעמוד על 6% ולא על 8% כפי שהוצע בתחילה. בדיון היום אמרו נציגי האוצר כי המפקח על הביטוח מתנגד להצעת החוק, אולם מתוך החלופות שהוצעו מקובלת עליהם החלופה לפיה מרכיב ההעמסה יעמוד על 6% מעלות הסיכון הטהור בשוק החופשי.
מהו השיעור בו ישא המבוטח?
ח"כ קירשנבאום הוסיפה בדיון היום, כי צריך לוודא שהעלאת מרכיב ההעמסה ל-6% תופנה כולה לטובת הפחתת ביטוח החובה של האופנוענים ולא לכיסוי הגרעון האקטוארי של הפול. היו"ר שאמה-הכהן דרש שנציגי האוצר יציגו לו, תוך זמן סביר, סימולציה שממנה ניתן יהיה ללמוד כיצד ישפיע המהלך על עלות ביטוח החובה לאופנוענים. נציגי האוצר טענו כי מדובר בחישוב מסובך שהצגתו תארך לפחות כחודש, או אפילו יותר מכך.
עם זאת, הוועדה אישרה כאמור את ההצעה, וקבעה כי מרכיב ההעמסה יעמוד על 6% מהסיכון הטהור בשוק החופשי. היו"ר שאמה-הכהן הבהיר כי ההצעה תונח על שולחן הכנסת בהקדם, אולם הוועדה תמתין לקבל את הנתונים מהאוצר, כדי לוודא שהעלאת מרכיב ההעמסה תפחית את ביטוח החובה של האופנוענים. היו"ר הזהיר, כי אם הנתונים לא יוצגו הוא ימשוך את החוק מהמליאה ויבצע בו תוספות שיוודאו שביטוח האופנוענים יוזל.
הצעת חוק: ביטוח החובה לאופנועים יוזל
ועדת הכלכלה אישרה לקריאה שנייה ושלישית: ביטוח החובה לאופנוענים יוזל; היו"ר שאמה-הכהן דרש מהאוצר נתונים כדי לוודא שאכן תהיה הוזלה
21.07.11
תאריך עדכון: 21.07.11
2 דק'

רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

לא פשוט להיות כוכב: זכויות הספורטאי הצעיר, דמי השבחה, הסגר קטין, שחרורים ומה שביניהם
מעבר של שחקני כדורגל צעירים בין מועדונים מעלה שאלות משפטיות וכלכליות מורכבות שמהלכות בין רצון המועדונים לקבל פיצוי על ההשקעה, לבין זכות השחקן לבחור את דרכו. כיצד החוק והתקנונים מבקשים לאזן בין זכויות הקבוצות לבין עתידו המקצועי של הספורטאי?
08.04.255 דק'

פיטורים בגלל מילואים: 41% מחיילי המילואים איבדו את עבודתם במהלך המלחמה - מה אומר החוק?
מלחמת שבעה באוקטובר הביאה לגיוס מסיבי של מילואימניקים, שעזבו הכל כדי להיכנס מתחת לאלונקה. אך הנתונים מדאיגים: מעל 40% מחיילי המילואים איבדו את מקום עבודתם במהלך השירות. מה הן הזכויות שלהם והאם החוק מגן עליהם מפני פיטורים?
מאת:ליהי גיאת - מערכת זאפ משפטי
01.04.2519 דק'

תקציב המדינה 2025: כספים קואליציוניים, קיצוץ רוחבי ותוספת לביטחון – איך זה משפיע על הציבור?
בעוד ישראל מתמודדת עם השלכות המלחמה ומשבר כלכלי מתמשך, המרוץ הקואליציוני לאישור תקציב המדינה לשנת 2025 בשיאו. "השלכות אישור התקציב תהיינה העמקת העוני והרחבת הפערים", אומר פרופ' ירון זליכה, לשעבר החשב הכללי במשרד האוצר ומהמבקרים החריפים של המדיניות הכלכלית
מאת:ליהי גיאת - מערכת זאפ משפטי
20.03.255 דק'