תהיות וחרדה מתרחשים בעבודה
שלום רב, החלטתי לפנות ולשתף אותכם במחשבות /רגשות שלי בעבודה, בתקווה למצוא תשובות לשאלות ולחששות שכל הזמן אני נתקל בהם במהלך העבודה השוטפת . בזמן העבודה אני חושש וחושב על תרחישים, מצב או טעות שעלולה לקרות איתי במהלך העבודה, אשר תגרום לנזק בייצור השבבים , וכתוצאה מכך לחייב אותי כעובד בתשלום של עשרות אלפי שקלים או מליונים . למרות שמדובר על טעויות היכולות ליפול בתום לב וללא כל כוונה לגרימת נזק בזדון עדיין המחשבות האלה כל הזמן מלוות אותי בעבודה ולמרות שקיבלתי ציון טוב בהערכה האחרונה אני מאמין שהחשש מטעויות שיכולות להוביל לנזק כספי גדול מוריד לי את הביטחון העצמי ומעלה את החרדה באופן משמעותי ולכן אני מאמין שזה פוגע בביצועי העבודה שלי ; הרבה תשומת לב אני מקדיש לכל צעד שאני עושה בעבודה אפילו כשמדובר בצעדים טרוויאליים שעובדים אחרים מבצעים אותם באופן אוטומטי וגם תהיות שקשורות בסיכונים של מה עלול לקרות מקשה עלי את העבודה בהרבה ממה שבאמת העבודה מצריכה . אחד התרחישים שיכולים לעלות בדעתי תוך כד עבודה למשל אם מישהו למשל מבצע פעולה שגרתית בעבודה שיכולה להוביל לשבר מוצר או נזק כלשהו מבלי לשים לב האם זה יכול לעלות לו בתשלום כזה או אחר שיכול להגיע לסכומים לא ריאליים עבור עובד שכיר ? כמובן שמוסר העבודה אצלי מאוד גבוהה, וזה מה שמאפשר לי להיות נוכח בעבודה באופן כמעט מלא למרות חוויית העבודה שמלווה בלחץ הנפשי הזה. אני מאמין שחוסר הידע שלי בנושאים שקשורים בדינים/ ביטוחים / אחריות לנזק מוצר או רכוש בעבודה עושה את שלו לרעה ופוגע מאוד ביכולת העבודה שלי , אשמח לתשובה ממישהו בקיא בנושאים האלה מטעם שיעשה לי קצת סדר בבלגן הזה כדי שחשדות כאלה ייעלמו לחלוטין ואני רואה בזה כצעד קריטי ביותר להעלאת הביטחון העצמי מה שעשוי לשפר הן את הביצועים שלי בעבודה והן את חוויית העבודה עצמה
שאלתך אינה מתאימה לפורום זה. אך בעיקרון, מעסיק לא יכול לחייב אותך על נזקים שנגרמו עקב טעות אנוש ולא ברשלנות.
שאלות נפוצות:
דני לחמי
שרית .ט.