משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודהלחת ללא הודעה מוקדמת

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

לחת ללא הודעה מוקדמת

אור
אור כהן

שלום , תקופת הקורונה נדבקתי בקורונה במקום עבודתי הוצאתי תאונת עבודה מביטוח לאומי לאחר מכן סבלתי מלונג קוביד והלכתי לרופאה תעסוקתית שהביאה לי שנה וחצי מחלה במקטעים של חצי שנה. במהלך זה לא היה קשר עם מקקום העבודהלמעט פעם אחת ששאלתי היכן אני עומד ונאמר ל שאני ב"אוויר" . לאחרונה יצרתי קשר עם מקום העבודה על מנת לקבל כספי פיצויים טופס 161 וכו'. נאמר לי שהוצאתי לחל"ת בגלל שלא היו לי ימי מחלה צבורים . לעולם לא דיברו איתי על כך או שאלו להסכמתי . האם חוקי להוציא לחל"ת ללא הודעה מוקדמת וללא הסכמה?

RE:
עו"ד אורנה שמריהו
עו"ד אורנה שמריהו

מעסיק לא יכול ליידע אותך על הוצאתך לחל"ת ללא הסכמתך. במידה והיו לך ימי מחלה צבורים, היה על המעסיק לשלם לך בגין ימי המחלה בהם שהית.