יעקב נ

האם לקיחת רכב צמוד עקב שינוי תפקיד מותר למעסיק

שלום ביקשו ממני להחזיר רכב צמוד לאחר העברת תפקיד באופן חד צדדי האם ניתן למנוע את החזרת הרכב

עו"ד לביא נעים

שלום יעקב, שאלתך מעט לא ברורה - ככל שמדובר בפיטורין - זכותו של המעסיק לקחת את הרכב גם בתקופת ההודעה המוקדמת ככל שאתה לא עובד בה. ככל שלא מדובר בפיטורין - אתה בהחלט יכול לטעון מול המעסיק שהעברת התפקיד באופן חד צדדי ושלילת הרכב הצמוד מהווים הרעת תנאים אסורה ועל כן בכוונתך להתפטר בדין מפוטר אם לא יתוקן המצב. עליך להודיע זאת בכתב ולאפשר למעסיק זמן סביר לתקן לפני שתתפטר.