לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יואב1

הודעה מוקדמת לפיטורים - חוזה מתחדש

שלום רב, אני עובד כבר 3 שנים באקדמיה ללא תקן. צורת ההעסקה היא חוזה לשנה. במידה והמעסיק מעונין, יש חידוש חוזה עד שנה נוספת וחוזר חלילה (צורת העסקה נפוצה מאוד באקדמיה לא לפני קבלת תקן אלא צורה קבועה). החוזה מסתיים בעוד כחודשיים ולא קיבלתי שום אינדיקציה האם החוזה מסתיים או מתחדש. שאלתי לגבי הודעה מראש: 1. האם במסגרת העסקה בחוזה מתחדש, אני זכאי להודעה מוקדמת של 30 ימים מהמעסיק ?. 2. אם המעסיק יודיע לי למשל שבועיים מראש שהחוזה לא מתחדש, האם אני רשאי לדרוש הודעה של 30 ימים מראש לפחות ?. 3. על פי תנאי החוזה, ימי חופשה אינם ניתנים לצבירה ואני חייב לנצל את כל ימי החופשה שלי עד לסיום החוזה. יש לי כ 20 ימי חופשה שהם כמעט חודש עבודה. לא רוצה לנצל אותם סתם עכשיו כי כאמור אני לא יודע האם החוזה מתחדש. היה והמעסיק יודיע לי כשבועיים לפני סיום החוזה שאינו מתחדש, הלכה למעשה איבדתי את ימי החופשה שצברתי ? (אין פדיון חופשה כי אסור לפי החוזה לצבור חופשה כאמור מעבר לסיום החוזה). האם בחוזה מסוג זה מותר להודיע לי מתי שהמעסיק רוצה ופשוט לומר שפקיעת החוזה ידועה מראש ?. תודה, יואב

עו"ד עומר רוזנפלד

יואב שלום, בחוזה לתקופה קצובה משך תקופת העבודה ידועה לשני הצדדים ולכן אין חובה להודיע לעובד בסיום התקופה ואין זכאות לתשלום חלף הודעה מוקדמת. בהתאם לחוק פיצויי פיטורים, תשכ"ג-1963, ככל והמעסיק אינו הודיע לך שלושה חודשים לפני תום תקופת החוזה על רצונו לחידוש החוזה, רואים בכך כאילו פוטרת, והנך זכאי למלוא זכויותיך (לרבות פיצויי פיטורים). לעניין תשלום ימי החופשה - ככל ואינך ניצלת את ימי החופשה במהלך השנה, הנך זכאי לפדיון ימי החופשה בסיום העסקתך, לא ניתן להתנות על כך בחוזה העבודה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה