משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודההסכם חדש המלווה בהרעת תנאים

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

הסכם חדש המלווה בהרעת תנאים

עומ
עומר כהן

שלום לכולם, אשמח לעצה. אני עובד כיום בחברה במשרה מלאה. החברה הציעה לי הסכם עבודה חדש שייכנס לתוקף ב-1 בדצמבר 2024, שבו היקף המשרה שלי יורד לחצי משרה והשכר מופחת בהתאם. כרגע אני שוקל לסרב לחתום על ההסכם החדש בשל הרעת תנאים, ומעוניין לדעת: האם אוכל לסיים את עבודתי בהודעה מוקדמת כבר עכשיו, כך שלא אכנס לתנאי ההסכם החדש? ואז למעשה לא אעבוד כבר בחודש הבא? אם אתפטר בעקבות השינוי, האם המהלך ייחשב כהרעת תנאים לצורך קבלת דמי אבטלה מהיום הראשון? תודה רבה מראש על כל עצה!

RE:
עו"ד אורנה שמריהו
עו"ד אורנה שמריהו

אכן מדובר על הרעה בתנאי הבעודה, ועליך ליתן התראה למעסיק שהיה ומשרתך לא תהיה כפיש היתה, אזי תתפטר כדין מפוטר. עליך ליתן הודעה מוקדמת ותהיה זכאי לתשלום דמי אבטלה. אורנה שמריהו, עו"ד