לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אירנה

אי שיבוץ בסידור וביטול משמרת

שלום רב. אני עובדת ברשת מוכרת כבר 3 שנים. הייתי בחופשת לידה כ9 חודשים, היות והשעות בעבודה לא מתאימות לי (משמרות בוקר וערב) לפני שחזרתי הסברתי למנהלת שלי שכנראה אאלץ להתפטר כי בעלי החליף עבודה שבעקבות זה אין לי עם מי יותר להשאיר את הבן שלי בערב. היא הבטיחה לי שאני לא אעבוד משמרות ערב ואעבוד רק משמרות בוקר + ימי שבת הובטח לי לפחות 4 משמרות בשבוע. לאחרונה יצא מצב שהבן שלי היה בניתוח + חולה הרבה והחסיר גן ונאלצתי להיות איתו בבית, כמו כן נדבקתי בעצמי והייתי חולת קורונה ולכן גם אני נאלצתי להחסיר עבודה. אחרי שהייתי שבוע בחופש מחלה , שבוע לאחר מכן ראיתי שלא שובצתי בסידור. הבלגתי. אח״כ הכל חזר להיות רגיל, עבר חודש ולצערי הייתה לי דלקת ריאות ושוב נאלצתי לקחת חופש מחלה. משמרת שבת היא לא הסכימה להחסיר בטענה שאני גם ככה מחסירה הרבה ושאין לה מי שיחליף אותי ושהיא לא רוצה להתעסק בזה ביום חופש שלה והיא עם הילדים ושזה לא נתון לדיון. למרות שהיו לי 40 מעלות חום, יצאתי למשמרת. עכשיו אני מקבלת ממנה הודעה שהיא מצאה לי מחליפה לשאר השבוע ושאני יכולה לא להגיע בכלל הסברתי לה שאני מרגישה יותר טוב ושכבר אין צורך. האם זה נחשב להרעת תנאים כל ההתנהגות שלה (לא לשים אותי שבוע בסידור, להכריח אותי לצאת כשאני חולה, לבטל לי משמרת מיוזמתה) או שזה חוקי כל מה שהיא עושה ? זה קרה גם כמה פעמים בעבר , לדוגמה משפט שהיא אמרה כשהייתה לי דלקת בשתן ״לא מבינה מה הבעיה בכלל זה סתם תירוץ אני מגיעה לעבוד כשיש לי דלקת בשתן אז גם את יכולה.״ לא חושבת שזה מתפקידה בכלל להגיד לי דברים כאלה.. עבודה לגמרי. מפחדת להשאר בלי עבודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אורנה שמריהו

שלום רב, שאלתי אליך - האם העברת לה אישור ימי מחלה? ואם את נמצאת בימי מחלה אז בוודאי שהמעסיק לא אמור לשבץ אותך לעבודה. אם את יכולת לעבוד והיית מוכנה ומזומנה לעבו, עליה לשלם לך עבור הימים בהם לא שובצת. בריאות. אורנה שמריהו, עו"ד

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה