רכישת זכויות יוצרים על סרטים לצורך הקרנה מסחרית
שלום אני ועוד מספר משקיעים מעוניינים לפתוח בית קולנוע. רציתי לדעת איפה אפשר לקבל מידע על עלויות ודרך הפעולה לרכישת זכויות יוצרים על סרטים על מנת להקרין אותם באופן מסחרי. אני לא מוצא מידע על העלויות או לאן יש לפנות על מנת לקבל הצעות מחיר לגבי סרטים. אשמח לעזרה תודה מראש
יניב שלום, ככלל יש לפנות אל בעלי הזכויות בסרט על מנת לקבל רישיון שימוש. בדרך כלל חברת ההפצה היא הגורם המתאים אליו יש לפנות. בישראל ניתן לנסות לפנות אל א.ל.י.ס- אגודה להגנת יצירות סינמטוגרפיות, המייצגת את חברות ההפצה בישראל ואת אולפני הסרטים הגדולים בארה"ב. בהצלחה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.
שלום, אני בוגר לימודי קולנוע, ומעוניין לביים סרט שמבוסס על הצגה לונדונית. 1) מה הנוהל לגבי קניית זכויות של מחזה לצורך הסרטה קולנועית? 2) מה הנוהל לגבי קניית זכויות כאלה מבעלי הזכויות שגרים בחו"ל? 3) בפשפוש קל באתר, אני מבין שהמחיר לזכויות תלוי בבעלי הזכויות. יש איזשהי אינדיקציה למחיר פלוס-מינוס, מינימום או מקסימום? תודה מראש, יבגני
יבגני שלום, החוק דורש כי הסכם העברת זכויות יוצרים, בין בעל הזכויות לרוכש הזכות/הרשיון, יהיה בכתב. רכישת זכויות הינה עניין חוזי אשר נתון לשיקול דעת הצדדים מבחינת התנאים לרכישה ו/או השימוש ביצירה המוגנת. תמחור עסקה שכזו נתון לשיקול דעתו של בעל זכות היוצרים. בברכה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.