שאלה בנושא זכויות יוצרים לסם של ספר.
שלום ברצוני להתייעץ , יש לי חברה שכתבה ספר וקראה לו על שם שיר שהיא אוהבת , יש לציין שאין קשר בין הספר ותוכנו פרט לשמות שהם זהים כשם השיר וכשם הספר, אני אמרתי לה שנראה לי שזה פגיעה בזכויות יוצרים, האם זה נכון ועליה לשנות את שם הספר? תודה
דנה שלום, ייתכן ששם מקורי של שיר יהיה מוכר כביטוי המהווה יצירה המוגנת בזכויות יוצרים, אולם בתי המשפט מכירים בהגנה זו רק במקרים חריגים לאור העובדה שמדובר ביצירות קצרות מאוד, המתקשות לעמוד בדרישת המקוריות. ככל שמדובר בביטוי ייחודי ומקורי, המזוהה עם השיר הספציפי, כך גדל הסיכוי שהוא ייחשב ליצירה ברת-הגנה. יש לקחת בחשבון שלזכות יוצרים יש "מועד תפוגה" של 70 שנה לאחר מות היוצר, כך שאם למשל מדובר בשיר מהמאה ה-19, הרי שזכות היוצרים, ככל והייתה קיימת, כבר פגה וכעת היצירה נחשבת לנחלת הכלל ומותר לעשות בה שימוש. בנוסף, יש לבדוק האם מדובר בשם המוגן בסימן מסחר רשום ו/או מוכר היטב. בעוד זכות יוצרים אינה טעונת רישום, סימן מסחר טעון רישום טריטוריאלי בכל מדינה בהתאם בסוג השירות/הסחורות והוא ניתן לחידוש (בניגוד לזכות יוצרים). אני ממליצה לפנות לעו"ד בקיא בתחום על מנת לבדוק סוגיה זו. בהצלחה. מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.