לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יזם

האם מותר לי להציג תמונות ולדדוח על אירועי ספורט וקבוצות ספורט?

שלום, אני מעוניין להקים אתר אינטרנט שבו אני והמשתמשים באתר נסקור אירועי ספורט שהיו בימים האחרונים ויהיו בימים הקרובים. האתר יציג פרסומות מגוגל על מנת להכניס כסף ולאפשר את קיום האתר. כמובן שאם המיזם יקרום עור וגידים, אפנה לעורך דין, אבל אני מעוניין להבין קודם כל את הבסיס. האם קיימות בעיות אקוטיות? הרעיון שיהיה מדובר באתר תוכן (editorial) שבו נכתוב תוכן חדש וייחודי ותמונות אשר אקנה מאתרי תמונות מוכרים (shutterstock למשל). באתר גם אזכיר את שמות הקבוצות, למשל קבוצות מה NBA, ונכתוב על משחקים שהיו, משחקים שיהיו, חילופי שחקנים ועוד. למעשה זה אמור להיות כמו כל אתר ספורט חדשותי שקיים בעולם. אשמח להבין מה מותר ומה אסור ומול אילו בעיות אני עומד?

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום, ההגנה שבחוק זכות יוצרים לא חלה על ידיעות חדשותיות. כלומר, דיווח על תוצאת משחק בלבד, ללא שימוש בתכנים מוגנים בזכויות יוצרים, אינה מהווה כשלעצמה הפרה של זכויות יוצרים. במידה ובאתר יעשה שימוש בתוכן שמוגן בזכויות יוצרים, כמו למשל, תמונות, סרטונים וכדומה, יש לוודא קבלת רישיון מבעל הזכויות, וכן לוודא כי הרישיון הנרכש תואם את אופי השימוש שכן ישנם מספר סוגי רישיונות המותאמים לסיטואציות ושימושים שונים. מכל מקום, כפי שכתבת אכן מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי אשר יינתן לאחר בחינת המיזם שלך בכללותו. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

רון

אסור לך לפרסם באתר תמונות מאירועי ספורט שלא קניתם או צילמתם בעצמכם. לרוב מדובר בתמונות השייכות לסוכניות גדולות דוגמת גטי אימג'ס, וכל פרסום עלול לחשוף אתכם לתביעה של עשרות אלפי שקלים. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים