זכויות יוצרים על לוגו ייעודי מוזמן
הזמנתי עיצוב לוגו ייחודי לעסק שלי. שילמתי תמורתו סכום מכובד, כפי שדרש המעצב. לא סוכם בינינו, מראש, מי בעל זכויות היוצרים על הלוגו ומה יהיה פורמט התוצר הסופי שיימסר ללקוח. לאחר השלמת העבודה, האם המעצב יכול להגביל את הלקוח בשימוש בתוצר הסופי ושילובו במסמכים של העסק, בכוחות עצמו (מבלי לשנות את העיצוב המקורי) ולכפות על המזמין לעשות כל שימוש רק דרך המעצב ובתשלום נוסף? האם הגבלת הלקוח ע"י המעצב, לסוגי השימוש בלוגו המעוצב היא חוקית? (למשל שילובו בתוצרים שלא תוכננו מראש כמו דף פירמה, מעטפה, וכו') האם זכותי כלקוח ששילם את מלוא התמורה לעיצוב הלוגו, לקבל את הקובץ הגראפי בפורמט ובאיכות מקור הינה לגיטימית? או שזכותו של המעצב להכניס ניחות משמעותי בתוצר, כך שיכולת השימוש שלי בו תהיה מוגבלת ונחותה הינה אפשרית? חשוב לציין שכל שאיפתי היא למקסם את התועלת מהלוגו שהזמנתי לתועלת העסק שלי ואין לי כל כוונה לשנות את העיצוב, להעבירו או למכור את הזכויות בו לאחר. תודה מראש
יוסי שלום, חוק זכות יוצרים קובע כי הבעלים הראשון של זכות יוצרים ביצירה מוזמנת הוא היוצר עצמו, אלא אם הוסכם אחרת בין המזמין והיוצר, במפורש או במשתמש, למעט מקרים חריגים כגון צילום אירוע פרטי/משפחתי או אם העבודה בוצעה ע"י עובד במהלך עבודתו ולשמה. לא אוכל להתייחס לשאר שאלותיך מכיוון שהן תלויות בהסכמות בינך לבין היוצר, ככל שישנן ומומלץ להעלות הסכמות אלה על הכתב. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.